Studies on the impact of acidified feed and feed processing on digestive physiology in broiler chickens and laying hens:
Gespeichert in:
1. Verfasser: | |
---|---|
Format: | Abschlussarbeit Buch |
Sprache: | English |
Veröffentlicht: |
Berlin
Mensch und Buch Verl.
2014
|
Schlagworte: | |
Online-Zugang: | Volltext Inhaltsverzeichnis |
Beschreibung: | Nebentitel: Studien über den Einfluss von organischen Säuren sowie der Futterverarbeitung auf verdauungsphysiologische Parameter bei Broilern und Legehennen |
Beschreibung: | 77 S. Ill., graph. Darst. |
ISBN: | 9783863874780 |
Internformat
MARC
LEADER | 00000nam a2200000 c 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | BV041945395 | ||
003 | DE-604 | ||
005 | 00000000000000.0 | ||
007 | t | ||
008 | 140630s2014 ad|| m||| 00||| eng d | ||
020 | |a 9783863874780 |9 978-3-86387-478-0 | ||
035 | |a (OCoLC)915491457 | ||
035 | |a (DE-599)BVBBV041945395 | ||
040 | |a DE-604 |b ger |e rakwb | ||
041 | 0 | |a eng | |
049 | |a DE-188 | ||
084 | |a 630 |2 FUB | ||
100 | 1 | |a Ruhnke, Isabelle |e Verfasser |0 (DE-588)1014985781 |4 aut | |
245 | 1 | 0 | |a Studies on the impact of acidified feed and feed processing on digestive physiology in broiler chickens and laying hens |c vorgelegt von Isabelle Ruhnke, geb. Stahl |
246 | 1 | 3 | |a Studien über den Einfluss von organischen Säuren sowie der Futterverarbeitung auf verdauungsphysiologische Parameter bei Broilern und Legehennen |
264 | 1 | |a Berlin |b Mensch und Buch Verl. |c 2014 | |
300 | |a 77 S. |b Ill., graph. Darst. | ||
336 | |b txt |2 rdacontent | ||
337 | |b n |2 rdamedia | ||
338 | |b nc |2 rdacarrier | ||
500 | |a Nebentitel: Studien über den Einfluss von organischen Säuren sowie der Futterverarbeitung auf verdauungsphysiologische Parameter bei Broilern und Legehennen | ||
502 | |a Berlin, Freie Univ., Diss., 2014 | ||
650 | 7 | |a Fowls |2 cabt | |
650 | 7 | |a hens |2 cabt | |
650 | 7 | |a physiology |2 cabt | |
650 | 7 | |a feeding |2 cabt | |
650 | 7 | |a acids |2 cabt | |
650 | 7 | |a nutrition |2 cabt | |
650 | 7 | |a digestive tract |2 cabt | |
650 | 0 | 7 | |a Organische Säuren |0 (DE-588)4172774-5 |2 gnd |9 rswk-swf |
650 | 0 | 7 | |a Broiler |0 (DE-588)4274237-7 |2 gnd |9 rswk-swf |
650 | 0 | 7 | |a Futterzusatz |0 (DE-588)4155774-8 |2 gnd |9 rswk-swf |
650 | 0 | 7 | |a Legehenne |0 (DE-588)4167124-7 |2 gnd |9 rswk-swf |
650 | 0 | 7 | |a Verdauung |0 (DE-588)4062676-3 |2 gnd |9 rswk-swf |
655 | 7 | |0 (DE-588)4113937-9 |a Hochschulschrift |2 gnd-content | |
689 | 0 | 0 | |a Broiler |0 (DE-588)4274237-7 |D s |
689 | 0 | 1 | |a Legehenne |0 (DE-588)4167124-7 |D s |
689 | 0 | 2 | |a Futterzusatz |0 (DE-588)4155774-8 |D s |
689 | 0 | 3 | |a Organische Säuren |0 (DE-588)4172774-5 |D s |
689 | 0 | 4 | |a Verdauung |0 (DE-588)4062676-3 |D s |
689 | 0 | |5 DE-604 | |
776 | 0 | 8 | |i Erscheint auch als |n Online-Ausgabe |o urn:nbn:de:kobv:188-fudissthesis000000096855-2 |
856 | 4 | 1 | |u http://www.diss.fu-berlin.de/diss/receive/FUDISS_thesis_000000096855 |z kostenfrei |3 Volltext |
856 | 4 | 2 | |m DNB Datenaustausch |q application/pdf |u http://bvbr.bib-bvb.de:8991/F?func=service&doc_library=BVB01&local_base=BVB01&doc_number=027388487&sequence=000001&line_number=0001&func_code=DB_RECORDS&service_type=MEDIA |3 Inhaltsverzeichnis |
912 | |a ebook | ||
999 | |a oai:aleph.bib-bvb.de:BVB01-027388487 |
Datensatz im Suchindex
_version_ | 1804152323692298240 |
---|---|
adam_text | TABLE OF CONTENTS
LIST OF ABBREVIATIONS 7
1. INTRODUCTION 9
1.1. AIM OF THE STUDY AND
OBJECTIVES .10
2. LITERATURE REVIEW .11
2.1. THE IMPACT OF FEED
ON DIGESTIVE PHYSIOLOGY
IN POULTRY .11
2.2. THE CHARACTERIZATION OF FEED PARTICLE SIZE 12
2.3. GRINDING OF FEED 15
2.3.1. ROLLER MILL 15
2.3.2. HAMMER MILL 17
2.3.3. DISC MILL 18
2.3.4. WEDGE-SHAPED DISC MILL 19
2.4. THERMAL TREATMENT OF FEED 20
2.4.1. PELLETING 20
2.4.2. EXPANDING 20
2.4.3. EXTRUDING 20
2.5. EFFECT OF PARTICLE SIZE AND
THERMAL TREATMENT OF FEED ON POULTRY 21
2.6. USE OF ORGANIC ACIDS
IN POULTRY NUTRITION 22
2.7. CHARACTERIZING INTESTINAL NUTRIENT TRANSPORT
BY THE USSING CHAMBER 23
3. PART I: METHOD FOR THE PREPARATION OF MUCOSAL FLAPS FROM THE
JEJUNUM OF LAYING HENS FOR TRANSPORTER STUDIES IN USSING
CHAMBERS 25
3.1. MATERIALS AND METHODS 25
3.1.1. STUDY POPULATION 25
3.1.2. SAMPLING AND MOUNTING
JEJUNAL MUCOSA INTO THE
NET-SUPPORTED USSING
CHAMBER 25
3.1.3. ELECTRICAL MEASUREMENTS 27
3.1.4. EXPERIMENTAL DESIGN 27
3.1.5. HISTOLOGIC EVALUATION 27
3.1.6. DATA ANALYSIS 27
3.2. RESULTS 28
3.2.1. ELECTRICAL MEASUREMENTS 28
3.2.2. ABSORPTIVE AND SECRETORY FUNCTION 28
3.2.3. HISTOLOGIC EVALUATION 28
4. PART II: THE IMPACT OF ORGANIC ACID IN FEED ON STARCH DIGESTIBILITY,
JEJUNAL CONDUCTANCE, GLUCOSE TRANSPORTER EXPRESSION, AS WELL AS
GLUCOSE AND CHLORIDE TRANSPORTER FUNCTION IN BROILER CHICKEN 30
4.1. MATERIALS AND METHODS 30
4.1.1. BIRDS AND HOUSING 30
4.1.2. SAMPLING AND ANALYSIS 32
4.1.2.1. EVALUATION OF APPARENT ILEAL
STARCH DIGESTIBILITY 32
4.1.2.2. EXPRESSION OF GUCOSE
TRANSPORTERS SGLT-1 AND GLUT-2
USING QPCR 32
4.1.2.3. EX VIVO MEASUREMENTS IN USSING
CHAMBERS 33
5
HTTP://D-NB.INFO/1052210783
4.1.2.4. DATA ANALYSIS 34
4.2. RESULTS 34
5. PART III: EFFECT OF FEED PARTICLE SIZE, MILLING METHOD, AND HEAT
TREATMENT N PERFORMANCE, APPARENT ILEAL DIGESTIBILITY AND PH OF THE
DIGESTA IN LAYING HENS 35
5.1. MATERIALS AND METHODS 35
5.1.1. EXPERIMENTAL DIETS 35
5.1.2. BIRDS AND HOUSING 38
5.1.3. SAMPLING AND ANALYSIS 38
5.1.3.1. DIETS 38
5.1.3.2. PERFORMANCE PARAMETERS 38
5.1.3.3. APPARENT ILEAL NUTRIENT
DIGESTIBILITY 38
5.1.3.4. PH MEASUREMENTS 39
5.1.3.5. DATA ANALYSIS 39
5.2. RESULTS 39
6. DISCUSSION 47
6.1. ASSESSMENT OF THE USSING
CHAMBER METHOD (PART I) 47
6.2. EVALUATING THE IMPACT OF ACIDIFIED
FEED ON INTESTINAL
PHYSIOLOGY OF BROILER
CHICKENS (PART II) 48
6.3. INVESTIGATING THE IMPACT
OF FEED PROCESSING
ON INTESTINAL PHYSIOLOGY OF
LAYING HENS
(PART III) 50
6.4. CONCLUSION 53
7. SUMMARY 54
8. ZUSAMMENFASSUNG 56
9. REFERENCES 58
10. APPENDIX 72
10.1. LEGEND OF FIGURES 72
10.1. LEGEND OF TABLES 72
11. LIST OF PUBLICATIONS 73
12. ACKNOWLEDGEMENTS 75
13. SELBSTSTANDIGKEITSERKLARUNG 77
6
|
any_adam_object | 1 |
author | Ruhnke, Isabelle |
author_GND | (DE-588)1014985781 |
author_facet | Ruhnke, Isabelle |
author_role | aut |
author_sort | Ruhnke, Isabelle |
author_variant | i r ir |
building | Verbundindex |
bvnumber | BV041945395 |
collection | ebook |
ctrlnum | (OCoLC)915491457 (DE-599)BVBBV041945395 |
format | Thesis Book |
fullrecord | <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><collection xmlns="http://www.loc.gov/MARC21/slim"><record><leader>02600nam a2200577 c 4500</leader><controlfield tag="001">BV041945395</controlfield><controlfield tag="003">DE-604</controlfield><controlfield tag="005">00000000000000.0</controlfield><controlfield tag="007">t</controlfield><controlfield tag="008">140630s2014 ad|| m||| 00||| eng d</controlfield><datafield tag="020" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">9783863874780</subfield><subfield code="9">978-3-86387-478-0</subfield></datafield><datafield tag="035" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">(OCoLC)915491457</subfield></datafield><datafield tag="035" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">(DE-599)BVBBV041945395</subfield></datafield><datafield tag="040" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">DE-604</subfield><subfield code="b">ger</subfield><subfield code="e">rakwb</subfield></datafield><datafield tag="041" ind1="0" ind2=" "><subfield code="a">eng</subfield></datafield><datafield tag="049" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">DE-188</subfield></datafield><datafield tag="084" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">630</subfield><subfield code="2">FUB</subfield></datafield><datafield tag="100" ind1="1" ind2=" "><subfield code="a">Ruhnke, Isabelle</subfield><subfield code="e">Verfasser</subfield><subfield code="0">(DE-588)1014985781</subfield><subfield code="4">aut</subfield></datafield><datafield tag="245" ind1="1" ind2="0"><subfield code="a">Studies on the impact of acidified feed and feed processing on digestive physiology in broiler chickens and laying hens</subfield><subfield code="c">vorgelegt von Isabelle Ruhnke, geb. Stahl</subfield></datafield><datafield tag="246" ind1="1" ind2="3"><subfield code="a">Studien über den Einfluss von organischen Säuren sowie der Futterverarbeitung auf verdauungsphysiologische Parameter bei Broilern und Legehennen</subfield></datafield><datafield tag="264" ind1=" " ind2="1"><subfield code="a">Berlin</subfield><subfield code="b">Mensch und Buch Verl.</subfield><subfield code="c">2014</subfield></datafield><datafield tag="300" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">77 S.</subfield><subfield code="b">Ill., graph. Darst.</subfield></datafield><datafield tag="336" ind1=" " ind2=" "><subfield code="b">txt</subfield><subfield code="2">rdacontent</subfield></datafield><datafield tag="337" ind1=" " ind2=" "><subfield code="b">n</subfield><subfield code="2">rdamedia</subfield></datafield><datafield tag="338" ind1=" " ind2=" "><subfield code="b">nc</subfield><subfield code="2">rdacarrier</subfield></datafield><datafield tag="500" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">Nebentitel: Studien über den Einfluss von organischen Säuren sowie der Futterverarbeitung auf verdauungsphysiologische Parameter bei Broilern und Legehennen</subfield></datafield><datafield tag="502" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">Berlin, Freie Univ., Diss., 2014</subfield></datafield><datafield tag="650" ind1=" " ind2="7"><subfield code="a">Fowls</subfield><subfield code="2">cabt</subfield></datafield><datafield tag="650" ind1=" " ind2="7"><subfield code="a">hens</subfield><subfield code="2">cabt</subfield></datafield><datafield tag="650" ind1=" " ind2="7"><subfield code="a">physiology</subfield><subfield code="2">cabt</subfield></datafield><datafield tag="650" ind1=" " ind2="7"><subfield code="a">feeding</subfield><subfield code="2">cabt</subfield></datafield><datafield tag="650" ind1=" " ind2="7"><subfield code="a">acids</subfield><subfield code="2">cabt</subfield></datafield><datafield tag="650" ind1=" " ind2="7"><subfield code="a">nutrition</subfield><subfield code="2">cabt</subfield></datafield><datafield tag="650" ind1=" " ind2="7"><subfield code="a">digestive tract</subfield><subfield code="2">cabt</subfield></datafield><datafield tag="650" ind1="0" ind2="7"><subfield code="a">Organische Säuren</subfield><subfield code="0">(DE-588)4172774-5</subfield><subfield code="2">gnd</subfield><subfield code="9">rswk-swf</subfield></datafield><datafield tag="650" ind1="0" ind2="7"><subfield code="a">Broiler</subfield><subfield code="0">(DE-588)4274237-7</subfield><subfield code="2">gnd</subfield><subfield code="9">rswk-swf</subfield></datafield><datafield tag="650" ind1="0" ind2="7"><subfield code="a">Futterzusatz</subfield><subfield code="0">(DE-588)4155774-8</subfield><subfield code="2">gnd</subfield><subfield code="9">rswk-swf</subfield></datafield><datafield tag="650" ind1="0" ind2="7"><subfield code="a">Legehenne</subfield><subfield code="0">(DE-588)4167124-7</subfield><subfield code="2">gnd</subfield><subfield code="9">rswk-swf</subfield></datafield><datafield tag="650" ind1="0" ind2="7"><subfield code="a">Verdauung</subfield><subfield code="0">(DE-588)4062676-3</subfield><subfield code="2">gnd</subfield><subfield code="9">rswk-swf</subfield></datafield><datafield tag="655" ind1=" " ind2="7"><subfield code="0">(DE-588)4113937-9</subfield><subfield code="a">Hochschulschrift</subfield><subfield code="2">gnd-content</subfield></datafield><datafield tag="689" ind1="0" ind2="0"><subfield code="a">Broiler</subfield><subfield code="0">(DE-588)4274237-7</subfield><subfield code="D">s</subfield></datafield><datafield tag="689" ind1="0" ind2="1"><subfield code="a">Legehenne</subfield><subfield code="0">(DE-588)4167124-7</subfield><subfield code="D">s</subfield></datafield><datafield tag="689" ind1="0" ind2="2"><subfield code="a">Futterzusatz</subfield><subfield code="0">(DE-588)4155774-8</subfield><subfield code="D">s</subfield></datafield><datafield tag="689" ind1="0" ind2="3"><subfield code="a">Organische Säuren</subfield><subfield code="0">(DE-588)4172774-5</subfield><subfield code="D">s</subfield></datafield><datafield tag="689" ind1="0" ind2="4"><subfield code="a">Verdauung</subfield><subfield code="0">(DE-588)4062676-3</subfield><subfield code="D">s</subfield></datafield><datafield tag="689" ind1="0" ind2=" "><subfield code="5">DE-604</subfield></datafield><datafield tag="776" ind1="0" ind2="8"><subfield code="i">Erscheint auch als</subfield><subfield code="n">Online-Ausgabe</subfield><subfield code="o">urn:nbn:de:kobv:188-fudissthesis000000096855-2</subfield></datafield><datafield tag="856" ind1="4" ind2="1"><subfield code="u">http://www.diss.fu-berlin.de/diss/receive/FUDISS_thesis_000000096855</subfield><subfield code="z">kostenfrei</subfield><subfield code="3">Volltext</subfield></datafield><datafield tag="856" ind1="4" ind2="2"><subfield code="m">DNB Datenaustausch</subfield><subfield code="q">application/pdf</subfield><subfield code="u">http://bvbr.bib-bvb.de:8991/F?func=service&doc_library=BVB01&local_base=BVB01&doc_number=027388487&sequence=000001&line_number=0001&func_code=DB_RECORDS&service_type=MEDIA</subfield><subfield code="3">Inhaltsverzeichnis</subfield></datafield><datafield tag="912" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">ebook</subfield></datafield><datafield tag="999" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">oai:aleph.bib-bvb.de:BVB01-027388487</subfield></datafield></record></collection> |
genre | (DE-588)4113937-9 Hochschulschrift gnd-content |
genre_facet | Hochschulschrift |
id | DE-604.BV041945395 |
illustrated | Illustrated |
indexdate | 2024-07-10T01:08:53Z |
institution | BVB |
isbn | 9783863874780 |
language | English |
oai_aleph_id | oai:aleph.bib-bvb.de:BVB01-027388487 |
oclc_num | 915491457 |
open_access_boolean | 1 |
owner | DE-188 |
owner_facet | DE-188 |
physical | 77 S. Ill., graph. Darst. |
psigel | ebook |
publishDate | 2014 |
publishDateSearch | 2014 |
publishDateSort | 2014 |
publisher | Mensch und Buch Verl. |
record_format | marc |
spelling | Ruhnke, Isabelle Verfasser (DE-588)1014985781 aut Studies on the impact of acidified feed and feed processing on digestive physiology in broiler chickens and laying hens vorgelegt von Isabelle Ruhnke, geb. Stahl Studien über den Einfluss von organischen Säuren sowie der Futterverarbeitung auf verdauungsphysiologische Parameter bei Broilern und Legehennen Berlin Mensch und Buch Verl. 2014 77 S. Ill., graph. Darst. txt rdacontent n rdamedia nc rdacarrier Nebentitel: Studien über den Einfluss von organischen Säuren sowie der Futterverarbeitung auf verdauungsphysiologische Parameter bei Broilern und Legehennen Berlin, Freie Univ., Diss., 2014 Fowls cabt hens cabt physiology cabt feeding cabt acids cabt nutrition cabt digestive tract cabt Organische Säuren (DE-588)4172774-5 gnd rswk-swf Broiler (DE-588)4274237-7 gnd rswk-swf Futterzusatz (DE-588)4155774-8 gnd rswk-swf Legehenne (DE-588)4167124-7 gnd rswk-swf Verdauung (DE-588)4062676-3 gnd rswk-swf (DE-588)4113937-9 Hochschulschrift gnd-content Broiler (DE-588)4274237-7 s Legehenne (DE-588)4167124-7 s Futterzusatz (DE-588)4155774-8 s Organische Säuren (DE-588)4172774-5 s Verdauung (DE-588)4062676-3 s DE-604 Erscheint auch als Online-Ausgabe urn:nbn:de:kobv:188-fudissthesis000000096855-2 http://www.diss.fu-berlin.de/diss/receive/FUDISS_thesis_000000096855 kostenfrei Volltext DNB Datenaustausch application/pdf http://bvbr.bib-bvb.de:8991/F?func=service&doc_library=BVB01&local_base=BVB01&doc_number=027388487&sequence=000001&line_number=0001&func_code=DB_RECORDS&service_type=MEDIA Inhaltsverzeichnis |
spellingShingle | Ruhnke, Isabelle Studies on the impact of acidified feed and feed processing on digestive physiology in broiler chickens and laying hens Fowls cabt hens cabt physiology cabt feeding cabt acids cabt nutrition cabt digestive tract cabt Organische Säuren (DE-588)4172774-5 gnd Broiler (DE-588)4274237-7 gnd Futterzusatz (DE-588)4155774-8 gnd Legehenne (DE-588)4167124-7 gnd Verdauung (DE-588)4062676-3 gnd |
subject_GND | (DE-588)4172774-5 (DE-588)4274237-7 (DE-588)4155774-8 (DE-588)4167124-7 (DE-588)4062676-3 (DE-588)4113937-9 |
title | Studies on the impact of acidified feed and feed processing on digestive physiology in broiler chickens and laying hens |
title_alt | Studien über den Einfluss von organischen Säuren sowie der Futterverarbeitung auf verdauungsphysiologische Parameter bei Broilern und Legehennen |
title_auth | Studies on the impact of acidified feed and feed processing on digestive physiology in broiler chickens and laying hens |
title_exact_search | Studies on the impact of acidified feed and feed processing on digestive physiology in broiler chickens and laying hens |
title_full | Studies on the impact of acidified feed and feed processing on digestive physiology in broiler chickens and laying hens vorgelegt von Isabelle Ruhnke, geb. Stahl |
title_fullStr | Studies on the impact of acidified feed and feed processing on digestive physiology in broiler chickens and laying hens vorgelegt von Isabelle Ruhnke, geb. Stahl |
title_full_unstemmed | Studies on the impact of acidified feed and feed processing on digestive physiology in broiler chickens and laying hens vorgelegt von Isabelle Ruhnke, geb. Stahl |
title_short | Studies on the impact of acidified feed and feed processing on digestive physiology in broiler chickens and laying hens |
title_sort | studies on the impact of acidified feed and feed processing on digestive physiology in broiler chickens and laying hens |
topic | Fowls cabt hens cabt physiology cabt feeding cabt acids cabt nutrition cabt digestive tract cabt Organische Säuren (DE-588)4172774-5 gnd Broiler (DE-588)4274237-7 gnd Futterzusatz (DE-588)4155774-8 gnd Legehenne (DE-588)4167124-7 gnd Verdauung (DE-588)4062676-3 gnd |
topic_facet | Fowls hens physiology feeding acids nutrition digestive tract Organische Säuren Broiler Futterzusatz Legehenne Verdauung Hochschulschrift |
url | http://www.diss.fu-berlin.de/diss/receive/FUDISS_thesis_000000096855 http://bvbr.bib-bvb.de:8991/F?func=service&doc_library=BVB01&local_base=BVB01&doc_number=027388487&sequence=000001&line_number=0001&func_code=DB_RECORDS&service_type=MEDIA |
work_keys_str_mv | AT ruhnkeisabelle studiesontheimpactofacidifiedfeedandfeedprocessingondigestivephysiologyinbroilerchickensandlayinghens AT ruhnkeisabelle studienuberdeneinflussvonorganischensaurensowiederfutterverarbeitungaufverdauungsphysiologischeparameterbeibroilernundlegehennen |