Food & science - Wissenschaft im Dienste der Ernährung: Heilbronn, 5. - 7. November 1997
Gespeichert in:
Format: | Tagungsbericht Buch |
---|---|
Sprache: | German English |
Veröffentlicht: |
Heilbronn
Bestfoods
1998
|
Schlagworte: | |
Online-Zugang: | Inhaltsverzeichnis |
Beschreibung: | Literaturangaben. - Beitr. teilw. dt., teilw. engl. |
Beschreibung: | 261 S. Ill., graph. Darst. 23 cm |
ISBN: | 3000034226 |
Internformat
MARC
LEADER | 00000nam a22000001c 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | BV013080475 | ||
003 | DE-604 | ||
005 | 20160318 | ||
007 | t | ||
008 | 000314s1998 gw ad|| |||| 10||| ger d | ||
016 | 7 | |a 958057737 |2 DE-101 | |
020 | |a 3000034226 |c Pp. : DM 38.00 |9 3-00-003422-6 | ||
035 | |a (OCoLC)247310252 | ||
035 | |a (DE-599)BVBBV013080475 | ||
040 | |a DE-604 |b ger |e rakddb | ||
041 | 0 | |a ger |a eng | |
044 | |a gw |c DE | ||
049 | |a DE-703 |a DE-M49 |a DE-188 |a DE-29 | ||
050 | 0 | |a TP368 | |
082 | 0 | |a 664 | |
084 | |a ZE 40000 |0 (DE-625)155854:1552 |2 rvk | ||
084 | |a OEK 020f |2 stub | ||
245 | 1 | 0 | |a Food & science - Wissenschaft im Dienste der Ernährung |b Heilbronn, 5. - 7. November 1997 |c Wissenschaftliche Arbeitstagung 25jähriges Bestehen des "Euro Research & Development Center", CPC Europe, 35jähriges Bestehen des "Institut für Forschung und Entwicklung", CPC Deutschland. Hrsg.: Rolf Stute. [Bearb.: K. Obenland. Bestfoods] |
246 | 1 | 3 | |a Food and science - Wissenschaft im Dienste der Ernährung |
264 | 1 | |a Heilbronn |b Bestfoods |c 1998 | |
300 | |a 261 S. |b Ill., graph. Darst. |c 23 cm | ||
336 | |b txt |2 rdacontent | ||
337 | |b n |2 rdamedia | ||
338 | |b nc |2 rdacarrier | ||
500 | |a Literaturangaben. - Beitr. teilw. dt., teilw. engl. | ||
650 | 0 | 7 | |a Ernährungswissenschaft |0 (DE-588)4152829-3 |2 gnd |9 rswk-swf |
655 | 7 | |0 (DE-588)1071861417 |a Konferenzschrift |y 1997 |z Heilbronn |2 gnd-content | |
689 | 0 | 0 | |a Ernährungswissenschaft |0 (DE-588)4152829-3 |D s |
689 | 0 | |C b |5 DE-604 | |
700 | 1 | |a Stute, Rolf |e Sonstige |4 oth | |
700 | 1 | |a Obenland, Kristine |d 1959- |e Sonstige |0 (DE-588)115582800 |4 oth | |
710 | 2 | |a Bestfoods Deutschland GmbH & Co. OHG (Heilbronn) |e Sonstige |0 (DE-588)2180653-6 |4 oth | |
711 | 2 | |a Wissenschaftliche Arbeitstagung 25jähriges Bestehen des Euro Research & Development Center, CPC Europe, 35jähriges Bestehen des Institut für Forschung und Entwicklung, CPC Deutschland |d 1997 |c Heilbronn |j Sonstige |0 (DE-588)2180708-5 |4 oth | |
856 | 4 | 2 | |m Digitalisierung TU Muenchen |q application/pdf |u http://bvbr.bib-bvb.de:8991/F?func=service&doc_library=BVB01&local_base=BVB01&doc_number=008911092&sequence=000002&line_number=0001&func_code=DB_RECORDS&service_type=MEDIA |3 Inhaltsverzeichnis |
999 | |a oai:aleph.bib-bvb.de:BVB01-008911092 |
Datensatz im Suchindex
_version_ | 1804127777396359168 |
---|---|
adam_text | Inhaltsverzeichnis
Preface
......................................................... 7
Einleitung und Rückblick............................................ 9
Technology,
science and education
-
a partnership for the future
.............. 15
F. M.
CLYDESDALE
1.
Flavor perception and food choice
The function of taste and
ingestion
.................................. 19
S. NICOLAÏDIS
Human flavor perception and food choice
............................. 27
G. K.
BEAUCHAMP
Forecasting consumer food choice using modern
sensorie
methods
......... 37
G. RODEMEYER
Understanding consumer quality perception
........................... 47
K.G.GRUNERT
2.
Nutrition
-
Health effects and risks
Health benefits from foods
-
functional foods a new generation
of healthy foods?
............................................... 63
M. KIERSTAN
Corn germ oil and dextrose
-
traditional products with a well proven functionality
...................... 67
G. GNAUCK
Carotenoids-function in disease prevention and future aspects
............. 101
H. K. BIESALSKI
Food allergy: Impact and diagnostic tools
............................. 123
B.
WÜTHRICH
3.
Innovation from progress in food technology
Food technology
-
progress and trends
............................... 137
D.
KNORR
Lebensmittelverpackung - Strategien für die Zukunft..................... 153
D.
BERNDT
Food emulsification -
new developments and trends
..................... 171
H.SCHUBERT
Glassy and rubbery states in foods and their contribution to quality
.......... 187
J. M. V. BLANSHARD
&
J. A. FARHAT
4.
Food quality and safety
-
modern analytical methods
Lebensmittelanalytik -
eine Aufgabe mit hoher und eigenständiger Verantwortung ................ 201
H. STEINHART & G. BIERNOTH
Quality control by on-line measurements
.............................. 213
E. J.
WINDHAB
Electronic
noses for
gas
and odor sensing in food industries:
state of the art and new concepts
................................... 225
W.
GÖPEL
Analytics
-
a service to the company
-
developments within CPC
........... 249
M.SPRAUL
Closing remarks
................................................ 259
R.
STUTE
|
any_adam_object | 1 |
author_GND | (DE-588)115582800 |
building | Verbundindex |
bvnumber | BV013080475 |
callnumber-first | T - Technology |
callnumber-label | TP368 |
callnumber-raw | TP368 |
callnumber-search | TP368 |
callnumber-sort | TP 3368 |
callnumber-subject | TP - Chemical Technology |
classification_rvk | ZE 40000 |
classification_tum | OEK 020f |
ctrlnum | (OCoLC)247310252 (DE-599)BVBBV013080475 |
dewey-full | 664 |
dewey-hundreds | 600 - Technology (Applied sciences) |
dewey-ones | 664 - Food technology |
dewey-raw | 664 |
dewey-search | 664 |
dewey-sort | 3664 |
dewey-tens | 660 - Chemical engineering |
discipline | Chemie / Pharmazie Agrar-/Forst-/Ernährungs-/Haushaltswissenschaft / Gartenbau Ökotrophologie |
format | Conference Proceeding Book |
fullrecord | <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><collection xmlns="http://www.loc.gov/MARC21/slim"><record><leader>02285nam a22004451c 4500</leader><controlfield tag="001">BV013080475</controlfield><controlfield tag="003">DE-604</controlfield><controlfield tag="005">20160318 </controlfield><controlfield tag="007">t</controlfield><controlfield tag="008">000314s1998 gw ad|| |||| 10||| ger d</controlfield><datafield tag="016" ind1="7" ind2=" "><subfield code="a">958057737</subfield><subfield code="2">DE-101</subfield></datafield><datafield tag="020" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">3000034226</subfield><subfield code="c">Pp. : DM 38.00</subfield><subfield code="9">3-00-003422-6</subfield></datafield><datafield tag="035" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">(OCoLC)247310252</subfield></datafield><datafield tag="035" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">(DE-599)BVBBV013080475</subfield></datafield><datafield tag="040" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">DE-604</subfield><subfield code="b">ger</subfield><subfield code="e">rakddb</subfield></datafield><datafield tag="041" ind1="0" ind2=" "><subfield code="a">ger</subfield><subfield code="a">eng</subfield></datafield><datafield tag="044" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">gw</subfield><subfield code="c">DE</subfield></datafield><datafield tag="049" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">DE-703</subfield><subfield code="a">DE-M49</subfield><subfield code="a">DE-188</subfield><subfield code="a">DE-29</subfield></datafield><datafield tag="050" ind1=" " ind2="0"><subfield code="a">TP368</subfield></datafield><datafield tag="082" ind1="0" ind2=" "><subfield code="a">664</subfield></datafield><datafield tag="084" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">ZE 40000</subfield><subfield code="0">(DE-625)155854:1552</subfield><subfield code="2">rvk</subfield></datafield><datafield tag="084" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">OEK 020f</subfield><subfield code="2">stub</subfield></datafield><datafield tag="245" ind1="1" ind2="0"><subfield code="a">Food & science - Wissenschaft im Dienste der Ernährung</subfield><subfield code="b">Heilbronn, 5. - 7. November 1997</subfield><subfield code="c">Wissenschaftliche Arbeitstagung 25jähriges Bestehen des "Euro Research & Development Center", CPC Europe, 35jähriges Bestehen des "Institut für Forschung und Entwicklung", CPC Deutschland. Hrsg.: Rolf Stute. [Bearb.: K. Obenland. Bestfoods]</subfield></datafield><datafield tag="246" ind1="1" ind2="3"><subfield code="a">Food and science - Wissenschaft im Dienste der Ernährung</subfield></datafield><datafield tag="264" ind1=" " ind2="1"><subfield code="a">Heilbronn</subfield><subfield code="b">Bestfoods</subfield><subfield code="c">1998</subfield></datafield><datafield tag="300" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">261 S.</subfield><subfield code="b">Ill., graph. Darst.</subfield><subfield code="c">23 cm</subfield></datafield><datafield tag="336" ind1=" " ind2=" "><subfield code="b">txt</subfield><subfield code="2">rdacontent</subfield></datafield><datafield tag="337" ind1=" " ind2=" "><subfield code="b">n</subfield><subfield code="2">rdamedia</subfield></datafield><datafield tag="338" ind1=" " ind2=" "><subfield code="b">nc</subfield><subfield code="2">rdacarrier</subfield></datafield><datafield tag="500" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">Literaturangaben. - Beitr. teilw. dt., teilw. engl.</subfield></datafield><datafield tag="650" ind1="0" ind2="7"><subfield code="a">Ernährungswissenschaft</subfield><subfield code="0">(DE-588)4152829-3</subfield><subfield code="2">gnd</subfield><subfield code="9">rswk-swf</subfield></datafield><datafield tag="655" ind1=" " ind2="7"><subfield code="0">(DE-588)1071861417</subfield><subfield code="a">Konferenzschrift</subfield><subfield code="y">1997</subfield><subfield code="z">Heilbronn</subfield><subfield code="2">gnd-content</subfield></datafield><datafield tag="689" ind1="0" ind2="0"><subfield code="a">Ernährungswissenschaft</subfield><subfield code="0">(DE-588)4152829-3</subfield><subfield code="D">s</subfield></datafield><datafield tag="689" ind1="0" ind2=" "><subfield code="C">b</subfield><subfield code="5">DE-604</subfield></datafield><datafield tag="700" ind1="1" ind2=" "><subfield code="a">Stute, Rolf</subfield><subfield code="e">Sonstige</subfield><subfield code="4">oth</subfield></datafield><datafield tag="700" ind1="1" ind2=" "><subfield code="a">Obenland, Kristine</subfield><subfield code="d">1959-</subfield><subfield code="e">Sonstige</subfield><subfield code="0">(DE-588)115582800</subfield><subfield code="4">oth</subfield></datafield><datafield tag="710" ind1="2" ind2=" "><subfield code="a">Bestfoods Deutschland GmbH & Co. OHG (Heilbronn)</subfield><subfield code="e">Sonstige</subfield><subfield code="0">(DE-588)2180653-6</subfield><subfield code="4">oth</subfield></datafield><datafield tag="711" ind1="2" ind2=" "><subfield code="a">Wissenschaftliche Arbeitstagung 25jähriges Bestehen des Euro Research & Development Center, CPC Europe, 35jähriges Bestehen des Institut für Forschung und Entwicklung, CPC Deutschland</subfield><subfield code="d">1997</subfield><subfield code="c">Heilbronn</subfield><subfield code="j">Sonstige</subfield><subfield code="0">(DE-588)2180708-5</subfield><subfield code="4">oth</subfield></datafield><datafield tag="856" ind1="4" ind2="2"><subfield code="m">Digitalisierung TU Muenchen</subfield><subfield code="q">application/pdf</subfield><subfield code="u">http://bvbr.bib-bvb.de:8991/F?func=service&doc_library=BVB01&local_base=BVB01&doc_number=008911092&sequence=000002&line_number=0001&func_code=DB_RECORDS&service_type=MEDIA</subfield><subfield code="3">Inhaltsverzeichnis</subfield></datafield><datafield tag="999" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">oai:aleph.bib-bvb.de:BVB01-008911092</subfield></datafield></record></collection> |
genre | (DE-588)1071861417 Konferenzschrift 1997 Heilbronn gnd-content |
genre_facet | Konferenzschrift 1997 Heilbronn |
id | DE-604.BV013080475 |
illustrated | Illustrated |
indexdate | 2024-07-09T18:38:44Z |
institution | BVB |
institution_GND | (DE-588)2180653-6 (DE-588)2180708-5 |
isbn | 3000034226 |
language | German English |
oai_aleph_id | oai:aleph.bib-bvb.de:BVB01-008911092 |
oclc_num | 247310252 |
open_access_boolean | |
owner | DE-703 DE-M49 DE-BY-TUM DE-188 DE-29 |
owner_facet | DE-703 DE-M49 DE-BY-TUM DE-188 DE-29 |
physical | 261 S. Ill., graph. Darst. 23 cm |
publishDate | 1998 |
publishDateSearch | 1998 |
publishDateSort | 1998 |
publisher | Bestfoods |
record_format | marc |
spelling | Food & science - Wissenschaft im Dienste der Ernährung Heilbronn, 5. - 7. November 1997 Wissenschaftliche Arbeitstagung 25jähriges Bestehen des "Euro Research & Development Center", CPC Europe, 35jähriges Bestehen des "Institut für Forschung und Entwicklung", CPC Deutschland. Hrsg.: Rolf Stute. [Bearb.: K. Obenland. Bestfoods] Food and science - Wissenschaft im Dienste der Ernährung Heilbronn Bestfoods 1998 261 S. Ill., graph. Darst. 23 cm txt rdacontent n rdamedia nc rdacarrier Literaturangaben. - Beitr. teilw. dt., teilw. engl. Ernährungswissenschaft (DE-588)4152829-3 gnd rswk-swf (DE-588)1071861417 Konferenzschrift 1997 Heilbronn gnd-content Ernährungswissenschaft (DE-588)4152829-3 s b DE-604 Stute, Rolf Sonstige oth Obenland, Kristine 1959- Sonstige (DE-588)115582800 oth Bestfoods Deutschland GmbH & Co. OHG (Heilbronn) Sonstige (DE-588)2180653-6 oth Wissenschaftliche Arbeitstagung 25jähriges Bestehen des Euro Research & Development Center, CPC Europe, 35jähriges Bestehen des Institut für Forschung und Entwicklung, CPC Deutschland 1997 Heilbronn Sonstige (DE-588)2180708-5 oth Digitalisierung TU Muenchen application/pdf http://bvbr.bib-bvb.de:8991/F?func=service&doc_library=BVB01&local_base=BVB01&doc_number=008911092&sequence=000002&line_number=0001&func_code=DB_RECORDS&service_type=MEDIA Inhaltsverzeichnis |
spellingShingle | Food & science - Wissenschaft im Dienste der Ernährung Heilbronn, 5. - 7. November 1997 Ernährungswissenschaft (DE-588)4152829-3 gnd |
subject_GND | (DE-588)4152829-3 (DE-588)1071861417 |
title | Food & science - Wissenschaft im Dienste der Ernährung Heilbronn, 5. - 7. November 1997 |
title_alt | Food and science - Wissenschaft im Dienste der Ernährung |
title_auth | Food & science - Wissenschaft im Dienste der Ernährung Heilbronn, 5. - 7. November 1997 |
title_exact_search | Food & science - Wissenschaft im Dienste der Ernährung Heilbronn, 5. - 7. November 1997 |
title_full | Food & science - Wissenschaft im Dienste der Ernährung Heilbronn, 5. - 7. November 1997 Wissenschaftliche Arbeitstagung 25jähriges Bestehen des "Euro Research & Development Center", CPC Europe, 35jähriges Bestehen des "Institut für Forschung und Entwicklung", CPC Deutschland. Hrsg.: Rolf Stute. [Bearb.: K. Obenland. Bestfoods] |
title_fullStr | Food & science - Wissenschaft im Dienste der Ernährung Heilbronn, 5. - 7. November 1997 Wissenschaftliche Arbeitstagung 25jähriges Bestehen des "Euro Research & Development Center", CPC Europe, 35jähriges Bestehen des "Institut für Forschung und Entwicklung", CPC Deutschland. Hrsg.: Rolf Stute. [Bearb.: K. Obenland. Bestfoods] |
title_full_unstemmed | Food & science - Wissenschaft im Dienste der Ernährung Heilbronn, 5. - 7. November 1997 Wissenschaftliche Arbeitstagung 25jähriges Bestehen des "Euro Research & Development Center", CPC Europe, 35jähriges Bestehen des "Institut für Forschung und Entwicklung", CPC Deutschland. Hrsg.: Rolf Stute. [Bearb.: K. Obenland. Bestfoods] |
title_short | Food & science - Wissenschaft im Dienste der Ernährung |
title_sort | food science wissenschaft im dienste der ernahrung heilbronn 5 7 november 1997 |
title_sub | Heilbronn, 5. - 7. November 1997 |
topic | Ernährungswissenschaft (DE-588)4152829-3 gnd |
topic_facet | Ernährungswissenschaft Konferenzschrift 1997 Heilbronn |
url | http://bvbr.bib-bvb.de:8991/F?func=service&doc_library=BVB01&local_base=BVB01&doc_number=008911092&sequence=000002&line_number=0001&func_code=DB_RECORDS&service_type=MEDIA |
work_keys_str_mv | AT stuterolf foodsciencewissenschaftimdienstederernahrungheilbronn57november1997 AT obenlandkristine foodsciencewissenschaftimdienstederernahrungheilbronn57november1997 AT bestfoodsdeutschlandgmbhcoohgheilbronn foodsciencewissenschaftimdienstederernahrungheilbronn57november1997 AT wissenschaftlichearbeitstagung25jahrigesbestehendeseuroresearchdevelopmentcentercpceurope35jahrigesbestehendesinstitutfurforschungundentwicklungcpcdeutschlandheilbronn foodsciencewissenschaftimdienstederernahrungheilbronn57november1997 AT stuterolf foodandsciencewissenschaftimdienstederernahrung AT obenlandkristine foodandsciencewissenschaftimdienstederernahrung AT bestfoodsdeutschlandgmbhcoohgheilbronn foodandsciencewissenschaftimdienstederernahrung AT wissenschaftlichearbeitstagung25jahrigesbestehendeseuroresearchdevelopmentcentercpceurope35jahrigesbestehendesinstitutfurforschungundentwicklungcpcdeutschlandheilbronn foodandsciencewissenschaftimdienstederernahrung |