Vitamine und Zusatzstoffe in der Ernährung von Mensch und Tier: 7. Symposium, 22. und 23. September 1999 Jena/Thüringen
Gespeichert in:
Format: | Buch |
---|---|
Sprache: | German English |
Veröffentlicht: |
Jena [u.a.]
1999
|
Schlagworte: | |
Online-Zugang: | Inhaltsverzeichnis |
Beschreibung: | 538 S. graph. Darst. |
ISBN: | 3934805000 |
Internformat
MARC
LEADER | 00000nam a2200000 c 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | BV012977101 | ||
003 | DE-604 | ||
005 | 20000627 | ||
007 | t | ||
008 | 000208s1999 d||| |||| 10||| ger d | ||
020 | |a 3934805000 |9 3-934805-00-0 | ||
035 | |a (OCoLC)43943993 | ||
035 | |a (DE-599)BVBBV012977101 | ||
040 | |a DE-604 |b ger |e rakwb | ||
041 | 0 | |a ger |a eng | |
049 | |a DE-M49 |a DE-12 | ||
050 | 0 | |a QP771 | |
082 | 0 | |a 612.399 | |
084 | |a OEK 100f |2 stub | ||
084 | |a CHE 836f |2 stub | ||
084 | |a LAN 640f |2 stub | ||
245 | 1 | 0 | |a Vitamine und Zusatzstoffe in der Ernährung von Mensch und Tier |b 7. Symposium, 22. und 23. September 1999 Jena/Thüringen |c Hrsg.: Rainer Schubert ... Friedrich-Schiller-Universität Jena, Biologisch-Pharmazeutische Fakultät, Institut für Ernährungswissenschaften ... |
264 | 1 | |a Jena [u.a.] |c 1999 | |
300 | |a 538 S. |b graph. Darst. | ||
336 | |b txt |2 rdacontent | ||
337 | |b n |2 rdamedia | ||
338 | |b nc |2 rdacarrier | ||
650 | 7 | |a Compléments alimentaires - Congrès |2 ram | |
650 | 7 | |a Vitamines dans l'alimentation - Congrès |2 ram | |
650 | 7 | |a Vitamines dans l'alimentation humaine - Congrès |2 ram | |
650 | 4 | |a Dietary supplements |v Congresses | |
650 | 4 | |a Vitamins in animal nutrition |v Congresses | |
650 | 4 | |a Vitamins in human nutrition |v Congresses | |
650 | 0 | 7 | |a Tierernährung |0 (DE-588)4060095-6 |2 gnd |9 rswk-swf |
650 | 0 | 7 | |a Ernährung |0 (DE-588)4015332-0 |2 gnd |9 rswk-swf |
650 | 0 | 7 | |a Wachstumsregulator |0 (DE-588)4188806-6 |2 gnd |9 rswk-swf |
650 | 0 | 7 | |a Vitamin |0 (DE-588)4063635-5 |2 gnd |9 rswk-swf |
650 | 0 | 7 | |a Zusatzstoff |0 (DE-588)4117735-6 |2 gnd |9 rswk-swf |
655 | 7 | |0 (DE-588)1071861417 |a Konferenzschrift |y 1999 |z Jena |2 gnd-content | |
689 | 0 | 0 | |a Vitamin |0 (DE-588)4063635-5 |D s |
689 | 0 | 1 | |a Ernährung |0 (DE-588)4015332-0 |D s |
689 | 0 | |5 DE-604 | |
689 | 1 | 0 | |a Vitamin |0 (DE-588)4063635-5 |D s |
689 | 1 | 1 | |a Tierernährung |0 (DE-588)4060095-6 |D s |
689 | 1 | |5 DE-604 | |
689 | 2 | 0 | |a Zusatzstoff |0 (DE-588)4117735-6 |D s |
689 | 2 | 1 | |a Tierernährung |0 (DE-588)4060095-6 |D s |
689 | 2 | |5 DE-604 | |
689 | 3 | 0 | |a Zusatzstoff |0 (DE-588)4117735-6 |D s |
689 | 3 | 1 | |a Ernährung |0 (DE-588)4015332-0 |D s |
689 | 3 | |5 DE-604 | |
689 | 4 | 0 | |a Wachstumsregulator |0 (DE-588)4188806-6 |D s |
689 | 4 | 1 | |a Tierernährung |0 (DE-588)4060095-6 |D s |
689 | 4 | |5 DE-604 | |
700 | 1 | |a Schubert, Rainer |e Sonstige |4 oth | |
856 | 4 | 2 | |m Digitalisierung TU Muenchen |q application/pdf |u http://bvbr.bib-bvb.de:8991/F?func=service&doc_library=BVB01&local_base=BVB01&doc_number=008841295&sequence=000002&line_number=0001&func_code=DB_RECORDS&service_type=MEDIA |3 Inhaltsverzeichnis |
999 | |a oai:aleph.bib-bvb.de:BVB01-008841295 |
Datensatz im Suchindex
_version_ | 1804127674058145792 |
---|---|
adam_text | INHALTSVERZEICHNIS
Eröffnung des Symposiums durch den Prorektor für Mathematik und
Naturwissenschaften der Friedrich-Schiller-Universität
Prof. Dr. Konrad Goetz
Vorträge
Seite
Die Rolle von Vitamin
С
beim Catecholaminstoffwechsel
The role of ascorbic acid In catecholamine metabolism
Bruchelt
G.,
Kuqi Zyrafete,
Niethammer
D.,
Schmidt K.-H
.........................................1
Lycopene
-
a special carotenoid?
Böhm
V
....................................................................................................................12
Die
Bedeutung von
Vitamin
D
für die
Regulation
des
Calcium-
und
Phosphathaushaltes beim Pferd
importance of vitamin D for the regulation of calcium and phosphate
metabolism In horses
Harmeyer J., Meier Gesine
......................................................................................20
Metabolism and effects of phytoestrogens
Degen Gisela
H
........................................................................................................36
Nutritive
Einflussfaktoren auf Phospholipide und Phospholipide als Additive
Nutritive factors influencing phospholipids and phospholipids as
additives
Eder K
......................................................................................................................46
Commercially offered conjugated linoleic acid mixtures as potential additives
JahreisG., Kraft J.,
Tischendorf F., Schöne F.,
v.
Loeffelholz Chr...........................56
Use of antimicrobial feed additives in animal nutrition
Flachowsky G., Kamphues J
....................................................................................62
Ergogene
Substrate in
der Sportlerernährung - Sinn oder Unsinn ?
Ergogenic
substrates in sports nutrition - facts or fancy?
Stehle
Ρ...................................................................................................................
74
Comparative
evaluation of two ileorectal-anastomosis techniques with re¬
gard to their suitability for the determination of the availability of native B-
vitamins
Roth-Maier Dora A
...................................................................................................83
Biotinmangel
bei Kälbern
Biotin deficiency in calves
Mulling Ch., Bragulla H., Budras K.-D
......................................................................89
Indices of thiamine metabolism in mink blood in pregnancy period
llyinaT.N
..................................................................................................................97
Einfluß hoher Vitamin-A-Gaben auf die Retinoid- und Tocopherol-Gehalte
in
Serum
und dessen Lipoproteinfraktionen bei
Ponies
Influence of increased vitamin A supplements on retinoid and tocopherol concen¬
trations in serum and lipoprotein fractions of Shetland ponies
Guck
T.,
Sallmann H.-P.,
Fuhrmann
H..................................................................
103
Die antioxidative
Kapazität im
Serum
von Ponys bei hohen Vitamin-A-Gaben
The antioxidative
capacity in serum of ponies fed a high dose of vitamin A
Fuhrmann
H.,
Pelz
G., Sallmann H.-P
....................................................................106
Folate
content and bioavailability
in food using HPLC-methods and a human
model
Witthöft
Cornelia M.,
Jägerstad Margaretha,
Bitsch
Irmgard..................................109
Yield of juice and carotenoids of the carrot juice production
Böhm
V., Otto K.,
Weißleder
F..............................................................................
115
Beeinflussung des Selenstatus sowie der Carotinoidgehalte in Tomaten
durch eine Äthanolamin/Natriumselenat-Behandlung
Influence
of
an aminoethanol/selenat-treatment
on
Se-status
and content of ca-
rotinoids in tomatoes
Keller
Uta,
Machelett
В.,
Bergmann
H.,
Böhm
V.,
Bitsch
R
...................................120
Einfluss des Laktationsstadiums auf die Karotinoid-Konzentration in der
Muttermilch
Changes
in carotenoid
levels in
human milk
with the progress of lactation
Bathe K., Chen
F., Büscher
U.,
Dudenhausen J.W., Schweigert F.J.....................124
Zum Einfluss von ß-Carotinzulagen auf den Zellgehalt der Rohmilch sowie
auf die Fruchtbarkeitsleistung bei Milchkühen unter Praxisbedingungen
Influence
of
ß-carotene
supplementation on cell count of milk as well as on repro¬
ductive performance of dairy cows under
praticai
conditions
Hasselmann
L,
Münchow
H., Manzke V.,
Schneeweiß
W., Ahrens
F
...................134
Vitamin-A-Gehalte verschiedener Gewebe von
Kanárién
bei differierender
Carotin-
bzw. Vitamin-A-Aufnahme
Vitamin
A contents of various tissues in recessive white and coloured canaries fed
different amounts of carotene and vitamin A respectively
Wolf
Petra,
Sallmann H.-P., Kamphues
J
...............................................................140
Die
Beeinflussung der Qualität während der Lagerung von Schweinefleisch
und -erzeugnissen durch die
Supplementation
mit Vitamin
E
im Futtermittel
Influence on the quality of pork and products during storage by vitamin E-
supplementation of feed
Rosenbauer H., Müller W.D.,
Honikel K.O.,
VemmerH., Flachowsky
G
...............148
Einfluß unterschiedlicher Verpackungsvarianten auf Haltbarkeitsparameter
in Rohwurst nach Vitamin-E-reicher Fütterung von Mastschweinen
Effect of different packaging on the shelf-life properties of cured pork sausage after
feeding an increased vitamin
Е
-diet
to fattening pigs
Harms Ch.,
Fuhrmann
H.,
Nowak
В.,
Wenzel
S., Sallmann H.-P
...........................154
Auswirkungen hoher Vitamin-E-Supplemente an Legehennen auf die Schild¬
drüsenhormone im Plasma von Kükenembryonen
Influences
of high vitamin
E
intake to laying hens on the plasmatic thyroid hor¬
mones of chicken embryos
Engelmann Daniela,
Halle I., Flachowsky G., Sallmann H.-P
.................................160
Einfluss
von Vitamin-E-
und Folsäuregaben auf den
Vitamin-carry-over
und
die Reproduktionsleistung bei Sauen
Influence of high dietary vitamin
E and
folie acid
supplements on vitamin carry-over
and on reproductive performance in sows
Barków
Birgit, Böhme
H.,
Matte J.J.,
Flachowsky G
..............................................166
Bestimmung verschiedener
Vitamine (Tocopherole,
Vitamin
Bi,
B2
und B6)
in Einzelfuttermitteln (in
toto
I
entschält) für Ziervögel mittels HPLC
Tocopherol, Vitamin B-1, B-2 and B-6
contents
in
seeds
(in
toto,
in
kernels and
in
hulls) commonly used in pet bird nutrition: an estimate based on analysis of seed
extracts by HPLC
Heisler Karen, Sallmann H.-P., Kamphues
J
.........................................................172
Bilanzen zur Vitaminversorgung in Deutschland in den 90er Jahren
Balance
of vitamin supply in Germany in the ninetieth
Ulbricht
G
...............................................................................................................
178
Zufuhr von Vitaminen und Mineralstoffen aus Nahrungsergänzungs-
präparaten: Ergebnisse der Augsburger MONICA-Querschnittsstudie 1994/95
und deren follow-up 1998
Intake of vitamins and minerals from supplements: Results from the MONICA sur¬
vey Augsburg
1994/95
and follow-up
1998
Fischer
Beate, Gulder
Silke, Döring
Angela
............................................................189
Optimierung der Vitamin- und Mineralstoffzufuhr bei der Essenversorgung
in Kindertagesstätten durch ein integriertes Qualitätssicherungskonzept
An
integrated quality assurance program to optimize vitamin and mineral supply
in day care meals
Meier
J
...................................................................................................................193
Anthocyanins in human urine after
ingestion
of elderberry- and blackcurrant
juice
Netzel
M., Strass G.,
Kesenheimer
В.,
Janssen
M., Bitsch
I.,
Böhm
V.,
Bitsch
R.
................................................................................................................................199
Procyanidin-rich p inus
maritima bark
extract affect
antioxidant
network,
re¬
dox
signaling and gene expression in cultured cells
Rimbach G., Park Y. C, Rihn
В.,
Saliou C, Valacchi G., Virgin
F.,
Packer
L
.........205
Assessment of the protective potential of green tea
SchlesierK.,
Böhm
V., Bitsch
R
.............................................................................211
L-Carnitin in der Ernährung
L-carnitine and nutrition
Siebrecht
S............................................................................................................
217
Zur Bedeutung von Carnitin bei Hochleistungskühen im peripartalen Zeit¬
raum
Significance of
carnitin in
high yielding dairy cows
in
the
perípartal
period
Furii
M.,
Teufel Eva-Maria,
Citii
M., Harmeyer J
....................................................223
CLA
und Körpermodulation
CLA
and bodystyling
Beuker
F.,
Haak
H., Schwietz H
.............................................................................229
Influence of
CLA
supplementation on body composition and strength in
bodybuilders
v. Loeffelholz
Chr.,
v. Loeffelholz Barbara, v. Loeffelholz
В.,
Jahreis
G
.................238
The effect of conjugated linoleic acid on porcine growth, body composition
and fatty acids distribution in backfat, muscle, and liver
Tischendorf F., Schöne F., Möckel
P.,
Jahreis
G....................................................
244
Milk
yield, milk composition and conjugated linoleic acid of milk fat after
duodenal infusion of a CLA supplement
Kraft
Jana,
Lebzien P., Flachowsky G., JahreisG
.................................................250
Immunmodulation durch Futterzusatzstoffe bei landwirtschaftlichen Nutz¬
tieren
Immunomodulation
by feed
additives in
farm animals
Gradi
T., MaurerS
.................................................................................................256
Untersuchungen zur Wirkungsweise eines
Bacillus cereus
toyoi Probioti-
kums beim Ferkel
Effect of the probiotic Bacillus cereus toyoi on microbial activities in the intestine
of piglets
Jadamus
Anke,
Vahjen W., Simon
0
.....................................................................262
Zum Einfluss einer Xylanase, von Flavophospholipol sowie deren Kombina¬
tion auf Leistungs- und Eiqualitätsparameter, Nährstoffverdaulichkeit und
die Darmflora von Legehennen
Influence of a NSP-hydrolyzing enzyme, an antimicrobial feed additive (flavophos-
pholipol) and their combination on performance, nutrient digestibility and the intes¬
tinal
microflora
of laying hens
Lattemann
Doris, Matthes S., Vahjen W., Halle
Ingrid,
Flachowsky
G
...................268
Einfluss
eines antimikrobiellen Futterzusatzstoffes (Avilamycin), eines NSP-
hydroysierenden
Enzyms
(Xylanase)
sowie deren Kombination auf die Darm¬
flora und mikrobielle Stoffwechselprodukte im Gastrointestinaltrakt des
Schweines
Influence of an antimicrobial feed
additive (avilamycin),
a NSP-hydrolysing enzyme
and their combination on the intestinal
microflora
and microbial metabolites in the
digestive tract of pigs
Gollnisch Karen, Rattay
Dorle,
Schulz
E................................................................
274
Wirkungsweise von Xylanasen bei Broilern: Rolle der Darmflora
Mode of
action
ofxylanases in broiler chickens: role of the intestinal
microflora
Hübener Katrin,
Vahjen
W.,
Simon
0
....................................................................280
Ergebnisse zur kombinierten Wirkung von Futterbehandlung, Leistungs¬
förderer- und Enzymzusatz in weizenbetontem Broilerfutter
Results about effects of feed treatment, supplementation of growth promoters and
enzyme addition in wheat based chicken diets
Abdulkarim
Amad,
Liebert
F
....................................................................................286
Zum Einfluss der Zulage eines Detoxifikationsmittels zu Broilermischungen
mit unterschiedlichen Anteilen von
Deoxynivalenol (DON)-kontaminiertem
Weizen
On the effects of supplementation of broiler diets containing different proportions
of deoxynivalenol (DON) contaminated wheat with a detoxifying agent
Dänicke S.,
Valenta
H., Halle
I.,
Matthes S., Gareis M., Flachowsky G
..................292
Einfluss
einer erhöhten Phosphatzufuhr bei jungen Frauen auf Parameter
des Knochenstoffwechsels und der Nierenfunktion sowie auf Mengen- und
Spurenelemente im Serum
Influence
of a high phosphorus intake on serum minerals, bone metabolism and
renal function in young adult women
Grimm
Manuela, Kühnert
M.,
Forberger
Ch.,
Müller
Α.,
Hein
G.,
Jahreis
G
..........298
Modern
trends in pig nutrition and health with the development of environ¬
mentally friendly feed additives
Falter H., Theophilou
N..........................................................................................304
Possible role of rare earth elements as growth promoters
Rambeck
W.
Α.,
He
M. L,
Chang
J., Arnold R.,
Henkelmann
R.,
Süß
A
..............311
Poster
Determination
of s-benzoylthiamine in blood and tissue by HPLC
Netzel M., Bltsch 1
...................................................................................................318
Comparative effect of different thiamine derivatives in experimental diabetic
neuropathy
Geyer
J., Netzel M., Bitsch I.,
Stracke
H.,
Hammes
H.P.,
Werkmann
D
Mavrakis
К.,
Federlin K.F
..............................................................
Comparative
effect of different thiamine derivatives in a standardized animal
model for chronic alcohol consumption
Netzel M., Raupach C, Jaworski
Α.,
Bitsch 1
.........................................................326
Bioavailability of vitamin-Be from juice based beverages (a pilot study)
Häusler Petra,
Borsch
С,
Netzel
M.,
Bitsch 1
.........................................................330
Investigation on the stability of
5~methyl-5,6,7,8-tetrahydrofolate,
the biologi¬
cally active form of
folie acid
in model solutions
Herbst
M.,
Netzel
M.,
Borsch
С,
Bitsch 1
...............................................................334
Einfluß unterschiedlicher Folsäureversorgung auf den Homocysteinspiegel
im Plasma von Sauen
Effect of
folie acid
supplements on homocysteine in plasma of
gestating
sows
Barków
Birgit,
Pietrzik
К.,
Flachowsky
G................................................................
338
Bioavailability assessment of ascorbic acid from blackcurrant juice in
healthy volunteers
Kesenheimer
Brigitte,
Netzel
M., Strass G.,
Bitsch I., Bitsch
R
..............................342
Variationsbreite von
Vitamin
С
und sekundären Inhaltsstoffen in
Brokkoli
Variation
of vitamin C and secondary compounds in broccoli
Krumbein Angelika, Schonhof Ilona.......................................................................346
Zum Einfluss von ß-Carotinzulagen auf die Fruchtbarkeits- und Aufzucht¬
leistung von Zuchtsauen unter Praxisbedingungen
Influence of
ß-carotene
supplementation on reproductive and rearing performance
of breeding sows under practical conditions
Manzke V.,
Münchow
H.,
Fechner
H.,
Hasselmann L............................................350
Untersuchungen zur Absorption der Vitamine
A
und
E
aus den Vormägen der
Milchkuh
Studies on the absorption of vitamin A and vitamin
E
out of the forestomachs in
milking cows
Lebzien P., Jahreis G., Flachowsky
G
...................................................................354
Untersuchungen zum Einfluß von Fettgaben auf die Konzentration an ß-
Carotin, Vitamin
A
und Vitamin
E
im Blutserum von Pferden. 2.
Mitt.:
Sojaöl
und Sojalecithin
Effect of dietary fat on levels of vitamins A and
E
and on
ß-carotene in
blood se¬
rum of horses. 2nd information: soybean oil and soybean lecithin
Zeyner Annette,
Buchholz
Ingeborg,
Schweigert F.J
.............................................358
Connection
between levels of vitamins
A, E
and activity of erythrocyte su-
peroxidedismutase in farm-bred mink and Polar fox
llukhaV.A., HyinaT.N., Ruokalainen T.R
...............................................................362
Regulation of zinc absorption: role of vitamin A
Berzina Nadezhda, Markov Yu
...............................................................................368
Trace elements (Cr,
Se)
and vitamin
E in
dairy nutrition
Šimek
M.,
Prokop V., Vrzalova
D.,
Šuštala
M.,
Zemanová D
................................372
Supranutritional
vitamin
E
supplementation in calves
-
Influence on meat and
fat quality characteristics
Kirchheim
U.,
Löhnen H.-J., Bargholz J.................................................................376
Vitamin
E in
fats and vegetable oils
Schöne F., Jahreis
G.,
Bargholz
J.,
Kraft Jana,
Schaper
Manuela.........................380
Redoxpotential als Maß des antioxidativen Status bei Lebensmitteln am
Beispiel der Milch
Redoxpotential
of
milk
as a measure of antioxidative status of food
Matthes H.-D., Pastuschenko V.,
Heinrich
H.........................................................
383
Beneficial influence of triiodothyronine on
retinole
acid and 1.25-dihydroxy
vitamin D3 in vitro induced bone and cartilage developmental abnormalities
Rühl
R., Mertens
Petra, Zimmermann
В
................................................................387
Influence of a 100-km-walking on plasma levels and functional status pa¬
rameters of vitamins E, B1, B2, and
С
Frank
T.,
Makowski
В.,
Kühl
M.,
Kießling
G.,
Bitsch
R.,
Jahreis
G.,
Hübscher
J.
..391
Einfluss einer Ausdauerbelastung auf das antioxidative System und auf
Blutlipide von Radsportlern
Influence
of
endurance exercise
of cyclists on the antioxidative system and blood
lipids
Jacobi
Tatjana,
Schubert R.,
Hübscher
Johanna, Winnefeld K., Schubert
К
........395
Tocopherol content, oxidative stability and fatty acid composition of egg yolk
influenced by dietary a-tocopherol
Gebert S., Aeschbacher
Karin,
Messikommer Ruth,
Wenk
С................................
399
Auswirkungen hoher Vitamin-E-Gaben an Legehennen auf die Konzentration
verschiedener lipidlöslicher Substanzen im Organismus
Effect of high vitamin
E
dosage on the concentration of various
lipid
soluble sub¬
stances in the organism of laying hens
Sünder
Angela, Flachowsky
G
...............................................................................403
Effects of choice feeding in selenium deficient laying hens: food choice,
laying performance, selenium and vitamin
E
status
Zuberbuehler Christine, Messikommer Ruth, ForrerRhea,
Wenk
С......................
407
Textorientiertes Ernährungsprogramm zur Verbesserung der Vitamin- und
Mineralstoffzufuhr bei Sportlern
Text-based nutritional
program
to improve vitamin and mineral supply for athletes
Meier J.,
Hamm Michaela ......................................................................................411
Vitamine und Antioxidantienstatus bei Frauen in der Prä- und Postmeno-
pause
Vitamins and
state of antioxidante
of women in the
pre-
and postmenopause
Schubert K., Bellstedt K.,
Gabler
Anita,
Jäger Renate, Kasch Roswitha, Winnefeld
К.,
Klinger
G...........................................................................................................
415
Antioxidantien,
Elektrolyte
und Spurenelemente im Speichel von Parodonti-
tispatienten
Antioxidants,
electrolytes and trace elements in persons with and without peri-
odontitis
Klinger Gisela,
Polke D.,
Winnefeld
К
....................................................................421
Einfluss schwermetallkontaminierter
Böden auf Carotinoidgehalt, Phenolge¬
halt sowie antioxidative Aktivität in Lycopersicon esculentum L.
Influence of soil contaminated with heavy metals on contents of caroteniods and
phenolics as an
antioxidant
activity in Lycopersicon esculentum
L
Schicketanz Antje, Müller
Annette,
Machelett
В.,
Bergmann
H.,
Böhm
V.,
Bitsch
R
............................................................................................................................425
Simple and rapid
determination of anthocyanins in urine and faeces of
Wistar rats
Netzel
M., Strass G.,
Bitsch I., Bitsch
R
.................................................................429
Effect of storage time on anthocyanin content in black currant juice and bev¬
erages containing blackcurrant juice concentrate
Netzel
M., Strass
Gabriele,
Kesenheimer
В.,
Bitsch I., Bitsch
R
............................433
Antioxidant
property of galetin from the plant species Picris echoides
Milovanovìc
Mirjana, Picuric-Jovanovic Ksenija, Vrbaski
Z
....................................437
Gesamtphenolgehalte und antioxidative Kapazität von Rotweinen - Einfluss
auf die
Oxidation
von Low-density-Lipoproteinen in vitro
Antioxidant
capacity of different red wines and effects on the susceptibility of low-
density lipoproteins to oxidation in vitro
Henn
Th.,
Stehle
Ρ.................................................................................................
441
Gesamtphenolgehalte und antioxidative Kapazität von Fruchtsäften und
Fruchtsaft-Getränken - Einfluss auf die
Oxidation
von Low-density-
Lipoproteinen in vitro
Antioxidant
capacity of different fruit juices and effects on the susceptibility of low-
density lipoproteins to oxidation in vitro
Henn
Th.,
Stehle P.................................................................................................445
Antioxidative
effect of acorn extracts
Rakic S., Miljkovic
В.,
Kuc
R.,
Vrbaski
Z
................................................................449
Antioxidant
activity of Cichorium intybus ethanolic extract
Vranac Ksenija, Budincevic
Mirjana,
Vrbaski
Z
......................................................453
Effect of additives on quality of frying oil
Pap
Jasmina,
Dimie
Etelka,
Ríbic N.,
Vrbaski
Z
.....................................................457
Quality and nutritive value of mayonnaise
Dimic
Etelka,
Turkulov J
.........................................................................................461
Nutritive value enhancing of edible nonrefined sunflower oil
Dimic
Etelka,
Turkulov
J.
,
Pap
Jasmina
.................................................................465
Einfluss
von ätherischem Öl und Ölsaat auf das Wachstum von Broilern
Effects of
etherìc
oil and oil seed on growth of broiler chicks
Halle
Ingrid,
Thomann R., Flachowsky
G
...............................................................469
Wirkung von Topinambursaftkonzentrat in der Aufzucht von Ferkeln
Post weaning feeding of piglets using juice of Jerusalem artichoke tubers
Beck
Margittá,
Bolduan
G
................................................................................473
Auswirkungen unterschiedlicher Trypsininhibitoraktivität behandelter So¬
jabohnen auf Broilerküken
Effects of different
trypsin
inhibitor activity in treated soybeans on chickens
Oumer N., Liebert
F
...............................................................................................477
Einfluß des Gehaltes an kondensierten Tanninen einer Sorghumsorte auf die
Umsetzbarkeit der Rohnährstoffe und auf den Gehalt an umsetzbarer Energie
Effect of sorghum-tannins on digestibility of nutrients and content of metabolizable
energy in broiler chickens rations
Castro
Α.,
Hackl W.,
Gabel
M., Marrera
L,
Llórente
R.,
Steingaß
H
.....................481
Nährstoffsupplemente für Sportler - Lebensmittel oder Arzneimittel?
Nutrient
additives
for athletes - food or drug
Reuss
F.,
Wodick
R
...............................................................................................486
L-Carnitine supplementation and the
lipid
metabolism of rats fed a hyperlipi-
demic diet
Eder K....................................................................................................................
487
Carnitineinsatz
bei Absatzferkeln
Carnitine supplementation in the feeding of weanling piglets
Berk Andreas,
Schulz
E.,
Harmeyer
J., Flachowsky G..........................................
491
Einfluss
von unterschiedlich angesäuertem Milchaustauscher auf einige
Stoffwechselparameter der Aufzuchtkälber
Influence of different acidifyed milk
replacer on
some metabolic parameters in
rearing calves
Ochrimenko W.I.,
Löhnert
H.-J.,
Bargholz
J...........................................................
495
Effect of Bio-Cox® 120G on ileal nutrient digestibility and energy utilization
of growing and finishing pigs
De Schrijver
R.,
Klein
U
.........................................................................................499
Wirksamkeit von CYLACTIN® LBC (£. Faecium NCIMB 10415) in der Kälber¬
mast bei verschiedenen Fütterungsregimen
Efficacy of
CYLACTIhř
LBC
(E.
faecium NCIMB 10415) in
calf fattening under the
use of different feeding systems
Bertin
G.,
Pape
H.-Ch.,
Busch
A
............................................................................503
Zur Wirkung verschiedener Probiotika auf die Leistung von Aufzuchtkälbern
Efficacy of several probiotics on the performance of raising calves
Daenicke R., Flachowsky
G
...................................................................................507
Der Einsatz des Futterzusatzes Toyocerin auf das Aufzuchtergebnis bei Käl¬
bern
Influence
of the feed
additive
Toyocerin on the rearing result of calves
Löhnert
H.-J., Ochrimenko W.I.,
Bargholz
J...........................................................
511
Prüfung von Toyocerin in der Broilermast
Test
of
Toyocerin in
broiler fattening
Richter
G.,
Kühne Imke, Köhler
H
..........................................................................515
Einsatz NSP-hydrolisierender Enzyme in Rationen für Legehennen und
Broiler
The effect of
NSP hydrolysing
enzyms
diets on laying hens and broilers
Richter
G.,
Schurz
M.,
Ochrimenko W.I.
, Köhler
H................................................
519
Dietary and chemical (microbial) regulation of rumen fermentation
Baran
M.................................................................................................................
523
Wirkung des sortierenden Minerals Zeolith (Clinoptilolit) als Futterzusatz
für Milchkühe
The effect of the mineral Clinoptilolite as feed additive for dairy cows
Hörnig
G.,
Hasselmann
L,
Falter
H
.......................................................................527
Application
of the E-Screen
to assess the estrogen activity of pyrethroids
Bitsch N,,
KörnerW., Brunn
H
...............................................................................531
The effect of targeted combination of additives to
prestarter
on nutrition pa¬
rameters and performance of piglets
Prokop V., Heger
J., Kumprecht M
.......................................................................535
|
any_adam_object | 1 |
building | Verbundindex |
bvnumber | BV012977101 |
callnumber-first | Q - Science |
callnumber-label | QP771 |
callnumber-raw | QP771 |
callnumber-search | QP771 |
callnumber-sort | QP 3771 |
callnumber-subject | QP - Physiology |
classification_tum | OEK 100f CHE 836f LAN 640f |
ctrlnum | (OCoLC)43943993 (DE-599)BVBBV012977101 |
dewey-full | 612.399 |
dewey-hundreds | 600 - Technology (Applied sciences) |
dewey-ones | 612 - Human physiology |
dewey-raw | 612.399 |
dewey-search | 612.399 |
dewey-sort | 3612.399 |
dewey-tens | 610 - Medicine and health |
discipline | Chemie Agrarwissenschaft Medizin Ökotrophologie |
format | Book |
fullrecord | <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><collection xmlns="http://www.loc.gov/MARC21/slim"><record><leader>02676nam a2200649 c 4500</leader><controlfield tag="001">BV012977101</controlfield><controlfield tag="003">DE-604</controlfield><controlfield tag="005">20000627 </controlfield><controlfield tag="007">t</controlfield><controlfield tag="008">000208s1999 d||| |||| 10||| ger d</controlfield><datafield tag="020" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">3934805000</subfield><subfield code="9">3-934805-00-0</subfield></datafield><datafield tag="035" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">(OCoLC)43943993</subfield></datafield><datafield tag="035" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">(DE-599)BVBBV012977101</subfield></datafield><datafield tag="040" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">DE-604</subfield><subfield code="b">ger</subfield><subfield code="e">rakwb</subfield></datafield><datafield tag="041" ind1="0" ind2=" "><subfield code="a">ger</subfield><subfield code="a">eng</subfield></datafield><datafield tag="049" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">DE-M49</subfield><subfield code="a">DE-12</subfield></datafield><datafield tag="050" ind1=" " ind2="0"><subfield code="a">QP771</subfield></datafield><datafield tag="082" ind1="0" ind2=" "><subfield code="a">612.399</subfield></datafield><datafield tag="084" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">OEK 100f</subfield><subfield code="2">stub</subfield></datafield><datafield tag="084" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">CHE 836f</subfield><subfield code="2">stub</subfield></datafield><datafield tag="084" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">LAN 640f</subfield><subfield code="2">stub</subfield></datafield><datafield tag="245" ind1="1" ind2="0"><subfield code="a">Vitamine und Zusatzstoffe in der Ernährung von Mensch und Tier</subfield><subfield code="b">7. Symposium, 22. und 23. September 1999 Jena/Thüringen</subfield><subfield code="c">Hrsg.: Rainer Schubert ... Friedrich-Schiller-Universität Jena, Biologisch-Pharmazeutische Fakultät, Institut für Ernährungswissenschaften ...</subfield></datafield><datafield tag="264" ind1=" " ind2="1"><subfield code="a">Jena [u.a.]</subfield><subfield code="c">1999</subfield></datafield><datafield tag="300" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">538 S.</subfield><subfield code="b">graph. Darst.</subfield></datafield><datafield tag="336" ind1=" " ind2=" "><subfield code="b">txt</subfield><subfield code="2">rdacontent</subfield></datafield><datafield tag="337" ind1=" " ind2=" "><subfield code="b">n</subfield><subfield code="2">rdamedia</subfield></datafield><datafield tag="338" ind1=" " ind2=" "><subfield code="b">nc</subfield><subfield code="2">rdacarrier</subfield></datafield><datafield tag="650" ind1=" " ind2="7"><subfield code="a">Compléments alimentaires - Congrès</subfield><subfield code="2">ram</subfield></datafield><datafield tag="650" ind1=" " ind2="7"><subfield code="a">Vitamines dans l'alimentation - Congrès</subfield><subfield code="2">ram</subfield></datafield><datafield tag="650" ind1=" " ind2="7"><subfield code="a">Vitamines dans l'alimentation humaine - Congrès</subfield><subfield code="2">ram</subfield></datafield><datafield tag="650" ind1=" " ind2="4"><subfield code="a">Dietary supplements</subfield><subfield code="v">Congresses</subfield></datafield><datafield tag="650" ind1=" " ind2="4"><subfield code="a">Vitamins in animal nutrition</subfield><subfield code="v">Congresses</subfield></datafield><datafield tag="650" ind1=" " ind2="4"><subfield code="a">Vitamins in human nutrition</subfield><subfield code="v">Congresses</subfield></datafield><datafield tag="650" ind1="0" ind2="7"><subfield code="a">Tierernährung</subfield><subfield code="0">(DE-588)4060095-6</subfield><subfield code="2">gnd</subfield><subfield code="9">rswk-swf</subfield></datafield><datafield tag="650" ind1="0" ind2="7"><subfield code="a">Ernährung</subfield><subfield code="0">(DE-588)4015332-0</subfield><subfield code="2">gnd</subfield><subfield code="9">rswk-swf</subfield></datafield><datafield tag="650" ind1="0" ind2="7"><subfield code="a">Wachstumsregulator</subfield><subfield code="0">(DE-588)4188806-6</subfield><subfield code="2">gnd</subfield><subfield code="9">rswk-swf</subfield></datafield><datafield tag="650" ind1="0" ind2="7"><subfield code="a">Vitamin</subfield><subfield code="0">(DE-588)4063635-5</subfield><subfield code="2">gnd</subfield><subfield code="9">rswk-swf</subfield></datafield><datafield tag="650" ind1="0" ind2="7"><subfield code="a">Zusatzstoff</subfield><subfield code="0">(DE-588)4117735-6</subfield><subfield code="2">gnd</subfield><subfield code="9">rswk-swf</subfield></datafield><datafield tag="655" ind1=" " ind2="7"><subfield code="0">(DE-588)1071861417</subfield><subfield code="a">Konferenzschrift</subfield><subfield code="y">1999</subfield><subfield code="z">Jena</subfield><subfield code="2">gnd-content</subfield></datafield><datafield tag="689" ind1="0" ind2="0"><subfield code="a">Vitamin</subfield><subfield code="0">(DE-588)4063635-5</subfield><subfield code="D">s</subfield></datafield><datafield tag="689" ind1="0" ind2="1"><subfield code="a">Ernährung</subfield><subfield code="0">(DE-588)4015332-0</subfield><subfield code="D">s</subfield></datafield><datafield tag="689" ind1="0" ind2=" "><subfield code="5">DE-604</subfield></datafield><datafield tag="689" ind1="1" ind2="0"><subfield code="a">Vitamin</subfield><subfield code="0">(DE-588)4063635-5</subfield><subfield code="D">s</subfield></datafield><datafield tag="689" ind1="1" ind2="1"><subfield code="a">Tierernährung</subfield><subfield code="0">(DE-588)4060095-6</subfield><subfield code="D">s</subfield></datafield><datafield tag="689" ind1="1" ind2=" "><subfield code="5">DE-604</subfield></datafield><datafield tag="689" ind1="2" ind2="0"><subfield code="a">Zusatzstoff</subfield><subfield code="0">(DE-588)4117735-6</subfield><subfield code="D">s</subfield></datafield><datafield tag="689" ind1="2" ind2="1"><subfield code="a">Tierernährung</subfield><subfield code="0">(DE-588)4060095-6</subfield><subfield code="D">s</subfield></datafield><datafield tag="689" ind1="2" ind2=" "><subfield code="5">DE-604</subfield></datafield><datafield tag="689" ind1="3" ind2="0"><subfield code="a">Zusatzstoff</subfield><subfield code="0">(DE-588)4117735-6</subfield><subfield code="D">s</subfield></datafield><datafield tag="689" ind1="3" ind2="1"><subfield code="a">Ernährung</subfield><subfield code="0">(DE-588)4015332-0</subfield><subfield code="D">s</subfield></datafield><datafield tag="689" ind1="3" ind2=" "><subfield code="5">DE-604</subfield></datafield><datafield tag="689" ind1="4" ind2="0"><subfield code="a">Wachstumsregulator</subfield><subfield code="0">(DE-588)4188806-6</subfield><subfield code="D">s</subfield></datafield><datafield tag="689" ind1="4" ind2="1"><subfield code="a">Tierernährung</subfield><subfield code="0">(DE-588)4060095-6</subfield><subfield code="D">s</subfield></datafield><datafield tag="689" ind1="4" ind2=" "><subfield code="5">DE-604</subfield></datafield><datafield tag="700" ind1="1" ind2=" "><subfield code="a">Schubert, Rainer</subfield><subfield code="e">Sonstige</subfield><subfield code="4">oth</subfield></datafield><datafield tag="856" ind1="4" ind2="2"><subfield code="m">Digitalisierung TU Muenchen</subfield><subfield code="q">application/pdf</subfield><subfield code="u">http://bvbr.bib-bvb.de:8991/F?func=service&doc_library=BVB01&local_base=BVB01&doc_number=008841295&sequence=000002&line_number=0001&func_code=DB_RECORDS&service_type=MEDIA</subfield><subfield code="3">Inhaltsverzeichnis</subfield></datafield><datafield tag="999" ind1=" " ind2=" "><subfield code="a">oai:aleph.bib-bvb.de:BVB01-008841295</subfield></datafield></record></collection> |
genre | (DE-588)1071861417 Konferenzschrift 1999 Jena gnd-content |
genre_facet | Konferenzschrift 1999 Jena |
id | DE-604.BV012977101 |
illustrated | Illustrated |
indexdate | 2024-07-09T18:37:06Z |
institution | BVB |
isbn | 3934805000 |
language | German English |
oai_aleph_id | oai:aleph.bib-bvb.de:BVB01-008841295 |
oclc_num | 43943993 |
open_access_boolean | |
owner | DE-M49 DE-BY-TUM DE-12 |
owner_facet | DE-M49 DE-BY-TUM DE-12 |
physical | 538 S. graph. Darst. |
publishDate | 1999 |
publishDateSearch | 1999 |
publishDateSort | 1999 |
record_format | marc |
spelling | Vitamine und Zusatzstoffe in der Ernährung von Mensch und Tier 7. Symposium, 22. und 23. September 1999 Jena/Thüringen Hrsg.: Rainer Schubert ... Friedrich-Schiller-Universität Jena, Biologisch-Pharmazeutische Fakultät, Institut für Ernährungswissenschaften ... Jena [u.a.] 1999 538 S. graph. Darst. txt rdacontent n rdamedia nc rdacarrier Compléments alimentaires - Congrès ram Vitamines dans l'alimentation - Congrès ram Vitamines dans l'alimentation humaine - Congrès ram Dietary supplements Congresses Vitamins in animal nutrition Congresses Vitamins in human nutrition Congresses Tierernährung (DE-588)4060095-6 gnd rswk-swf Ernährung (DE-588)4015332-0 gnd rswk-swf Wachstumsregulator (DE-588)4188806-6 gnd rswk-swf Vitamin (DE-588)4063635-5 gnd rswk-swf Zusatzstoff (DE-588)4117735-6 gnd rswk-swf (DE-588)1071861417 Konferenzschrift 1999 Jena gnd-content Vitamin (DE-588)4063635-5 s Ernährung (DE-588)4015332-0 s DE-604 Tierernährung (DE-588)4060095-6 s Zusatzstoff (DE-588)4117735-6 s Wachstumsregulator (DE-588)4188806-6 s Schubert, Rainer Sonstige oth Digitalisierung TU Muenchen application/pdf http://bvbr.bib-bvb.de:8991/F?func=service&doc_library=BVB01&local_base=BVB01&doc_number=008841295&sequence=000002&line_number=0001&func_code=DB_RECORDS&service_type=MEDIA Inhaltsverzeichnis |
spellingShingle | Vitamine und Zusatzstoffe in der Ernährung von Mensch und Tier 7. Symposium, 22. und 23. September 1999 Jena/Thüringen Compléments alimentaires - Congrès ram Vitamines dans l'alimentation - Congrès ram Vitamines dans l'alimentation humaine - Congrès ram Dietary supplements Congresses Vitamins in animal nutrition Congresses Vitamins in human nutrition Congresses Tierernährung (DE-588)4060095-6 gnd Ernährung (DE-588)4015332-0 gnd Wachstumsregulator (DE-588)4188806-6 gnd Vitamin (DE-588)4063635-5 gnd Zusatzstoff (DE-588)4117735-6 gnd |
subject_GND | (DE-588)4060095-6 (DE-588)4015332-0 (DE-588)4188806-6 (DE-588)4063635-5 (DE-588)4117735-6 (DE-588)1071861417 |
title | Vitamine und Zusatzstoffe in der Ernährung von Mensch und Tier 7. Symposium, 22. und 23. September 1999 Jena/Thüringen |
title_auth | Vitamine und Zusatzstoffe in der Ernährung von Mensch und Tier 7. Symposium, 22. und 23. September 1999 Jena/Thüringen |
title_exact_search | Vitamine und Zusatzstoffe in der Ernährung von Mensch und Tier 7. Symposium, 22. und 23. September 1999 Jena/Thüringen |
title_full | Vitamine und Zusatzstoffe in der Ernährung von Mensch und Tier 7. Symposium, 22. und 23. September 1999 Jena/Thüringen Hrsg.: Rainer Schubert ... Friedrich-Schiller-Universität Jena, Biologisch-Pharmazeutische Fakultät, Institut für Ernährungswissenschaften ... |
title_fullStr | Vitamine und Zusatzstoffe in der Ernährung von Mensch und Tier 7. Symposium, 22. und 23. September 1999 Jena/Thüringen Hrsg.: Rainer Schubert ... Friedrich-Schiller-Universität Jena, Biologisch-Pharmazeutische Fakultät, Institut für Ernährungswissenschaften ... |
title_full_unstemmed | Vitamine und Zusatzstoffe in der Ernährung von Mensch und Tier 7. Symposium, 22. und 23. September 1999 Jena/Thüringen Hrsg.: Rainer Schubert ... Friedrich-Schiller-Universität Jena, Biologisch-Pharmazeutische Fakultät, Institut für Ernährungswissenschaften ... |
title_short | Vitamine und Zusatzstoffe in der Ernährung von Mensch und Tier |
title_sort | vitamine und zusatzstoffe in der ernahrung von mensch und tier 7 symposium 22 und 23 september 1999 jena thuringen |
title_sub | 7. Symposium, 22. und 23. September 1999 Jena/Thüringen |
topic | Compléments alimentaires - Congrès ram Vitamines dans l'alimentation - Congrès ram Vitamines dans l'alimentation humaine - Congrès ram Dietary supplements Congresses Vitamins in animal nutrition Congresses Vitamins in human nutrition Congresses Tierernährung (DE-588)4060095-6 gnd Ernährung (DE-588)4015332-0 gnd Wachstumsregulator (DE-588)4188806-6 gnd Vitamin (DE-588)4063635-5 gnd Zusatzstoff (DE-588)4117735-6 gnd |
topic_facet | Compléments alimentaires - Congrès Vitamines dans l'alimentation - Congrès Vitamines dans l'alimentation humaine - Congrès Dietary supplements Congresses Vitamins in animal nutrition Congresses Vitamins in human nutrition Congresses Tierernährung Ernährung Wachstumsregulator Vitamin Zusatzstoff Konferenzschrift 1999 Jena |
url | http://bvbr.bib-bvb.de:8991/F?func=service&doc_library=BVB01&local_base=BVB01&doc_number=008841295&sequence=000002&line_number=0001&func_code=DB_RECORDS&service_type=MEDIA |
work_keys_str_mv | AT schubertrainer vitamineundzusatzstoffeinderernahrungvonmenschundtier7symposium22und23september1999jenathuringen |