Krigsseiler - Anderson, Oscar 1921-; Albrigtsen, Roger 1971- (K-dokumentar, 2024)
"102 år gamle Oscar Anton Taumer Anderson ble i august 2023 kjent i media som krigsseileren i fare for å havne i campingvogn på grunn av kostnadene for sykehjemsplassen hans i Storbritannia. Et historisk og enstemmig stortingsvedtak om å sikre våre få gjenlevende krigsseilere i utlandet en verdig alderdom kom endelig på plass den 9. april 2024. I denne boken forteller han om oppveksten på Tjøme, krigsseilas, hvalfangst og livet selv. Dette er en åpen og ærlig beretning om en vanlig mann med uvanlige opplevelser. Oscar Anderson var en av våre sjøfolk i seilas med livet som innsats under hele krigen."