Svensk trädgårdshistoria 1800- och 1900-tal - Gunnarsson, Allan; Gustavsson, Eva; Klintborg Ahlklo, Åsa; Nolin, Catharina 1962-; Olausson, Inger; Leino, Matti Wiking 1976- (Kungl. Vitterhetsakademien, 2023)
Under modern tid har intresset för trädgårdsodling ökat stadigt - så även samhällets strävan att styra över odlandet med hjälp av parker som föredömen och inrättandet av både institutioner och nya yrkesgrupper.[Bokinfo]