Svalbard! Pengar! - Søberg, Morten (Spartacus, 2022)
Gruveselskapa på Svalbard produserte både kol – og setel og mynt. Desse Svalbard-pengane hadde eit eintydig forhold til gruvedrift og arbeid: storkna mannesveitte. Hypermoderne pengar lik bitcoin og ether er òg tufta på mining og proof of work. Og denne boka handlar om nett dette: om kva pengar er og om korleis pengar skifter med tid og teknologi – og til sist vert "berre" nummer, siffer, tal: teikn i tida.