Rakouská Morava výtvarné umění 16.-19. století v Brně - Janás, Robert 1973- (Muzeum města Brna, 2022)
Publikace nabízí přehled výtvarného umění v Brně během 16. - 19. století. Vychází ze sochařských i malířských sbírek Muzea města Brna. Kniha obsahuje studii věnovanou souvislostem vzniku výtvarných děl v tomto období na území Brna a následně rozbor některých konrétních děl