Radruż cerkiew w przestrzeni pogranicza - Mazur, Janus ca. 20./21. Jh (Muzeum Kresów, 2023)
Publikacja, z tekstem Janusza Mazura, wybitnego znawcy radrużańskiej i innych świątyń na terenie ziemi lubaczowskiej, oraz fotografiami Tomasza Michalskiego, Tomasza Mielnika i Krystiana Kłysewicza, poświęcona jednemu z najstarszych, najpełniejszych i najpiękniejszych drewnianych zespołów sakralnych w Polsce. Wydawnictwo przygotowane wspólnie przez Muzeum Kresów w Lubaczowie i Wydawnictwo Libra PL ukazuje się w 10-lecie wpisu Zespołu Cerkiewnego w Radrużu oraz piętnastu innych cerkwi na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO (2013–2023)