2020 post festum - Staalesen, Gunnar 1947- (Gyldendal, 2021)
Denne romanen er en frittstående fortsettelse på «Bergenstrilogien» og tar for seg store og dramatiske hendelser som terrorangrepene i USA og i Norge. Oljealderen nærmer seg kanskje slutten, og kampen for miljø og klima preger det politiske landskapet. Med ette som bakteppe veves en historie om sterke følelser, gammelt hat og kjærlighet. Vi følger familiene Nesbø, Brandt og Moland gjennom de siste tjue årene av norsk og internasjonal historie, helt frem til koronaåret 2020. Og i bakgrunnen for det hele hviler gåten om Isdalskvinnen. Nye opplysninger har kommet Varg Veum for øre, og han har et håp om å oppklare den femti år gamle saken. Omtalen er utarbeidet av BS.