Krigen i Nord-Norge slik barna opplevde den - Olerud, Randi 1929- (Bok i nord, 2020)
80 år etter krigsutbruddet forteller 28 nordnorske kvinner og menn åpent om sin barndom under Den andre verdenskrig. Boka gir en ny og verdifull innsikt og dimensjon til krigshistorien, fordi det er barna som er i sentrum her. De er blant våre siste tidsvitner. Dette er en samling personlige historier - fra Hamarøy og Narvik, til Kirkenes - som hver for seg er unike, men som handler om samme tema: Hvordan krigen rammet de som var barn i Nord-Norge.