Ensamma hemma - Gordan, Kajsa 1958-; Nordin, Sofia 1974- (Rabén & Sjögren, 2019)
En dagföljer Anna-Klara med sin nya kompis Herman hem. Där är det stort, tyst och välstädat. Inte alls stökigt och trångt som hos henne. Dessutom är de ensamma hemma i huset, som är fullt av konstiga grejer. Som glasstatyn utan huvud och frysen som spottar ur sig isbitar. När de blir hungriga men bara hittar äcklig korv och möglig ost i kylskåpet, tar Anna-Klara sakeni egna händer. Hon är ju världsbäst på att steka pannkakor! Men plötsligt fylls köket av rök och något tjuter väldigt högt ... (back cover)