Op de heilige berg Athos in de tuin van de Moeder Gods - Theunissen, Wilhelmus P. (Servire, 1965)
Verslag van een aantal pelgrimstochten naar de Grieks-katholieke monnikenrepubliek op het Griekse schiereiland Athos, die met zijn grote geestelijke rijkdommen het centrum van de orthodoxie vormt