Latviešu valoda Lietuvā - Būtiņģē un Sventājā = Lettische Sprache in Litauen: Butinge und Sventaja - Straupeniece, Daiga 1970- (LiepU izdevniecība LiePA, 2018)
Zinātniskajā monogrāfijā par Sventājas un Būtiņģes izloksni "Latviešu valoda Lietuvā – Būtiņģē un Sventājā" analizētas valodas fonētiskās, gramatiskās, leksiskās parādības un atklātas kontaktvalodas izraisītās pārmaiņas triju paaudžu valodā. Tas ir nozīmīgs devums latviešu valodniecībā, jo ir pirmais pētījums valodniecībā par latviešu diasporas valodas stāvokli XXI gs. Lietuvas teritorijā. Būtiņģes un Sventājas latviešu valoda, būdama Latvijas vidusdialekta kursisko izlokšņu pēctece, ir unikāla XXI gs. latviešu izlokšņu mantojuma daļa. Grāmata izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.