Grå - Rønne, Nina Nordal 1972- (Magikon forlag, 2017)
Det er en fin morgen, tåkete og grå. Grå tar på seg jakken sin og går ned til stranda i håp om å treffe noen. Det er ingen på stranda så Grå begynner å fylle lommene sine med grå stein, både stripete, prikkete og merkelige, grå steiner. På sletta møter Grå Rød, Blå og Gul, men ingen av dem vil se på de grå steinene. Grå tenker at det hadde vært fint å være modig som Rød, pen som Blå eller morsom som Gul. Så rapper Gul en av de fine steinene til Grå og stikker. Grå vil ha den tilbake og tar opp jakten. Underveis møter Grå mange andre fine farger som vil være med å lete et Gul og steinen til Grå. Til sist gir de opp jakten og drar ned på sletta og begynner å leke i stedet. Da dukker Gul opp og vil være med på leken. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.