Neerslag van een huwelijk dagboek 1977-1979 - Keulen, Mensje van 1946- (Uitgeverij Atlas Contact, 2018)
In 1976 begon Mensje van Keulen een dagboek bij te houden. Ze stond midden in het literaire leven en had enkele jaren ervoor een verpletterende entree gemaakt met haar roman 'Bleekers zomer'. In haar pas in 2006 gepubliceerde dagboek over dat eerste jaar staat het literaire leven centraal. Het duurde meer dan 10 jaar voordat Van Keulen zich ertoe kon zetten de vervolgjaren te publiceren: 'Neerslag van een huwelijk' bestrijkt de periode 1977-1979, de jaren waarin haar huwelijk onder druk staat en ten slotte op de klippen loopt, iets wat samenvalt met haar zwangerschap en de geboorte van haar zoon. Op bijna schokkend openhartige wijze geeft Van Keulen inzicht in hoe man en vrouw elkaar dwars kunnen zitten, zonder dat ze dat zelf in de gaten lijken te hebben. De vrije huwelijksmoraal van eind jaren ?60 blijkt zijn keerzijde te hebben, begeerte en jaloezie, list en bedrog, ze zijn van alle tijden