Mart Stam - Dichter van staal en glas - Jacobs, Stef 19XX- (Jacobs, 2017)
De biografie 'Mart Stam. Dichter van staal en glas' schetst een breed beeld van de persoon en het werk van de Nederlandse architect Mart Stam (1899-1986) om daarmee begrip voor dit werk te kweken. Dit proefschrift richt zich vooral op de vraag, welke omstandigheden aan zijn loopbaan richting hebben gegeven