Modern immaterialrätt - Bruncevic, Merima; Käll, Jannice (Liber, 2016)
Detta är en klassisk lärobok i immaterialrätt med en modern twist. Boken tar upp de fyra regelverken upphovsrätt, patenträtt, varumärkesrätt och mönsterrätt. Här finns hänvisningar till lagrum, EU-direktiv, förordningar och rättsfall, och även diskussioner om hur regelverken kan tolkas och användas. Immaterialrätten är under ständig förändring och boken lyfter därför också fram sådana förändringsprocesser och aktuella exempel. Varje kapitel i boken är indelat i tre nivåer - allmänt, fördjupning och specialisering - vilket gör att läsaren lätt kan anpassa sina studier utifrån förkunskaper och studiemål. Kort sagt, en grundläggande bok för juristutbildningarna i immaterialrätt på universitet och högskola. Den kan också läsas på grund- och fortsättningsnivå inom andra universitetsutbildningar där immaterialrätt ingår, till exempel ingenjörs-, konstnärs-, farmaceut- och ekonomiutbildningar