Bosna i Hercegovina u raljama zapadne demokracije korespondencija predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana i dokumenti o Bosni i Hercegovini 1990. - 1995. (Biblioteka "Hrvatska povijest", 2013)
Službena politika Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini 1990-ih najčešće se ne tumači na temelju izvornih dokumenata i činjenica, nego je mješavina medijskih informacija i dezinformacija koje formiraju javno znanje prema mjeri (suprotstavljenih) političkih aktera. Stoga je Miroslav Tuđman priredio knjigu koja upravo izlazi pod nazivom "Bosna i Hercegovina u raljama zapadne demokracije: korespondencija predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana i dokumenti o Bosni i Hercegovini 1990.-1995." u kojoj se prvi put donose izvorni dokumenti na temelju kojih je moguće prosuditi i razumjeti hrvatsku politiku prema Bosni i Hercegovini 1990-ih godina. Većina od 256 u knjizi objavljenih dokumenata prvi je put dostupna javnosti!