Kelly Schacht, The backstory the ghostwriter vs the storyteller ; [... on the occasion of the exhibition "The Smuggler's Outfit" at Meessen De Clercq, Brussels, from March 28 to May 4, 2013] (MER. Paper Kunsthalle, 2013)
Voor de eerste maal komt de kunstenares Kelly Schacht naar buiten met een eigen publicatie. Deze draagt de titel 'The Backstory'. Het is een monografie en tegelijk een kunstenaarsboek. 'The Backstory' is net zoals de andere werken van Schacht een werk op zich, maar ditmaal in de vorm van een boek dat reeds bestaand werk gebruikt als bronmateriaal. Op deze manier wil het boek het oeuvre van de voorbije jaren tonen, evenals de constructie ervan. Uiteindelijk wil het geheel een speelruimte voor verbeelding zijn