The end - Helene Billgren (Sveriges Allmänna Konstförenings publikation, 2012)
Helene Billgren har varit verksam som konstnär sedan slutet av 80-talet och har även gjort scenografi och kostymer till en rad teater- och operauppsättningar. Boken om Helene Billgren ger en bred överblick av ett färgstarkt konstnärskap. Fokus ligger på senare tids verk men vi får också tillbakablickar till hennes tidigare arbeten, allt ifrån målningar och teckningar till föremål - accessoarer, kläder, husgeråd, prydnadsföremål, loppisfynd - som Helene Billgren genom sinnrika ingrepp och korsningar förvandlat till konst. Boken lanseras i samband med en betydande separatutställning på Borås Konstmuseum och är Sveriges Allmänna Konstförenings årsbok 2012 och publikation nummer 121 sedan 1892.0Exhibition: Borås Konstmuseum, Sweden (20.10.2012-13.1.2013)