Řizení výroby jako prědmět socialistické vědy o státu a právu - Knapp, Viktor 1913-1996 (Rozpravy Československé Akademie Věd, 1961)
Základní teoretické otázky gnoseologické a metodologické, většinou dosud neřešené, o vztazích vznikajících a realizovaných při řízení národního hospodářství v socialistickém státě. Monografie rozhoduje, které z těchto vztahů jsou předmětem poznání vědy o státě a právu. Přitom řeší také otázky zasahující do třídění věd.