Současné umělecké sklo v Československu - Šindelář, Dušan (Obelisk, 1970)
Do slovníkové podoby zarámovaný text je rozvržen do dvou oddílů. V prvém, kratším, přední český estetik výstižně objasňuje nejhlavnější pojmové kategorie sklářských technik a reálie tematizované oblasti. Druhý je galeriínejvýznačnějších uměleckých tvůrců československého skla, narozených v období od devadesátých let minulého století do čtyřicátých let našeho věku. Medailónek každého z nich (s životopisnými údaji a charakteristikou díla) sousedís ukázkou z jeho tvorby na fotografickém snímku.