Postavení žen v ČSSR - Brejchová, Jiřina; Holečková, B.; Košňarová, V. (SNPL, 1962)
V knize je nejprve vylíčena cesta k osvobození a zrovnoprávnění ženy a postupně je pojednáno o právním postavení ženy v ČSSR, její účasti při budování socialistické společnosti, o péči o matku a dítě, o úloze žen ve veřejněm životě a o mezinárodním postavení žen.