Obligační statut kupní smlouvy v mezinárodním obchodním styku - Kalenský, Pavel (ČSAV, 1960)
Monografie z oboru kolisního práva podává úvodem přehled vývoje v určování obligačního statutu kupní smlouvy. Hlavní obsah tvoří kapitoly o volbě rozhodného práva podle různých právních řádů a ozvláštníchzpůsobechurčováníobligačního statutu.