Atlas československých dějin (USGaK, 1965)
Objemné a základní dílo kartograficky zobrazuje a znázorňuje politický, hospodářský a kulturní vývoj. Zpracovává látku od prehistorie až po rok 1960. Neobsahuje pouze mapy, ale i tabulky, jež zachycují přesné statistické údaje. Tam, kde je třeba, zařazují mapy jevy do širších souvislostí.