Soupis děl J. A. Komenského v československých knihovnách, archivech a museích - Urbánková, Emma 1909-1992 (SPN, 1959)
Abecedně uspořádaný soupis, jehož pomocnou řečí je latina, uvádí v prvním oddílu chronologicky všechny sebrané a vybrané spisy, pak jednotlivá díla, nejdříve v jazyce originálu, potom v překladech. Odkazy různých názvů dělKomenského jsou pojaty do abecední řady děl, přidaná díla jiných autorů, jména vydavatelů, autorů předmluv, tiskařů apod. jsou ve zvláštních rejstřících. V popisu jsou uváděny signatury všech čs. ústavů, vědeckých, lidových aškolních knihoven.