Die letzten Kinder von Schewenborn ... oder sieht so unsere Zukunft aus? Erzählung - Pausewang, Gudrun 1928-2020 (Ravensburger Junge Reihe, 1989)
Een 12-jarige jongen vertelt op sobere wijze hoe moeilijk en mensonterend het leven in een Duits stadje is geworden na het vallen van een atoombom.